Nintendont

By sabykos, Jun 10, 2013 6,885,293 40,347 158

  1. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    if you use DMtoolbos to shrunk them your good for all games besides 4 or 5.

    If you use GCISOTOOL most audiostreaming games will crash when shrunk because this tool breaks the alligment.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    what nintendont version are you using? just wondering becuase the issue you said was an issue before we had the card unlock code wich was like 100 revs ago or more.
     
    ganons likes this.
  2. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    Does Triforce games also work from Nintendont?

    Using Wii u the nintendont app doesn't show in hbl. Using a micro SD 16gb with adapter fat 32.

    Also when exiting to system menu, was stuck in black screen
     
    Last edited: Jul 7, 2015
  3. mat128

    mat128 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    92
    Country:
    Canada
    The latest pulled from the build downloader inside nintendont.
     
  4. ccfman2004

    ccfman2004 GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 5, 2008
    Messages:
    2,239
    Country:
    United States
    Please specify the EXACT version number as you may have an outdated version from google code and not from github.
     
  5. mat128

    mat128 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 3, 2011
    Messages:
    92
    Country:
    Canada
    Build 3.352, July 5
     
  6. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    Got it to load but it doesnt list games but mario kart dd does which was installed a year ago with game id in the folder name and mario kart gp
     
  7. sonictopfan

    sonictopfan GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    2,140
    Country:
    Something tells me you have the games as .bin format, make sure you convert them to .iso format
     
  8. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    try renaming nintendont loader.dol to boot.dol like every other homebrew app.

    for games to apear in nintendont they need to be is

    USB/SD:games/whatever name you want/game.iso

    game.iso is actualy game.iso not the game name or gameid.
     
  9. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    The ones that did work were iso and gcm didnt work so rename them or convert them?
     
  10. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    gcm is iso so you only need to rename

    game.gcn to game.iso.
     
    ganons likes this.
  11. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    All working now so far.

    Why does ps3 control pad take priority over the wii classic controller? game loaded with classic controller then it switches to ps3 pad
     
  12. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    Controllers priority are set like this

    GC>HID>BT

    so GC controllers trough gamecube ports will always take priority over anything, hid controller like ps3 controller will be next, and BT controller like the CC will always come last.
     
  13. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    Ok thanks but now ps3 pad doesnt work and when trying a different one it resets the wii u.

    Also how do you map keys?
     
  14. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    keys are mapped automaticaly, hitting select on the ps3 controller exists back to the homebrew channel, hit the ps button when ingame to actiavte the ps3 controller, if you want custom keys you will need to grab a ini file and change the buttons.
     
  15. ganons

    ganons GBAtemp Addict
    Member

    Joined:
    Jun 12, 2005
    Messages:
    2,756
    Country:
    For some reason both the ps3 pads aren't working, haven't messed around with any key configs, tried several times. Is this a known issue?
     
  16. pedro702

    pedro702 GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Mar 3, 2014
    Messages:
    9,598
    Country:
    Portugal
    nope mine works just fine on 352, theres nothing wrong or hard.

    Ps3 controller usb cable must be connected at all times, and when seeing nintendont menu or ingame press the ps button to activate the controller it will work.

    if you are on a wii and have a gc controller connected torugh the gc ports it will overide the ps3 controller for first place and most games only acept inputs from controller one until you reach the multiplayer choice stuff.Only one hid(ex.ps3) controller suported at a time.
     
  17. Troopage

    Troopage GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 18, 2014
    Messages:
    370
    Country:
    United States
    I was thinking about how cool it was that we finally got real MC support in the Bios, and thought it would also be cool if we had individual MCEmu Bios support, so I added it to the wishlist.
     
    cvskid likes this.
  18. Skeet1983

    Skeet1983 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    3,259
    Country:
    United States
    How do I format my WD external HDD to Fat32? I am running windows 8.1 and it won't let me select that format...
     
  19. Shiranui-san

    Shiranui-san GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 4, 2011
    Messages:
    230
    Country:
    cvskid likes this.
  20. Skeet1983

    Skeet1983 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 22, 2012
    Messages:
    3,259
    Country:
    United States
    Someone suggested using MiniAide Fat32 Formatter, but I don't know how to format it to MBR instead of GPT...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Nintendont,