Hacking NeoGamma R8 beta test

Status
Not open for further replies.

WiiPower

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
320
Country
Gambia, The
Beta test finished, please don't reply to this thread anymore, use the regular thread:
http://gbatemp.net/index.php?showtopic=158884
and/or wait for the R9 beta test thread

Download:
R8 final:
http://www.mediafire.com/?zjytnnjryyn
http://rapidshare.com/files/365980250/NeoGammaR8.zip.html

RC6:
http://www.mediafire.com/?zdno0vhoiji

RC5:
http://www.mediafire.com/?kdgtm5mzi2w

RC4:
http://www.mediafire.com/?zcllngwyimn
http://rapidshare.com/files/362499372/NeoGammaR8RC4.zip.html

RC3*:
http://www.mediafire.com/?aniinjj0gzu

RC3:
http://www.mediafire.com/?mi2hj5nennz

RC2:
http://www.mediafire.com/?u0lgqjddkmt

RC1:
http://www.mediafire.com/?21nz30htdfm

beta 17:
http://www.mediafire.com/?nnm2gyiyzzd

beta 16:
http://www.mediafire.com/?laqnmkklgug

beta 15:
http://www.mediafire.com/?dm2dgztd0wd

beta 14:
http://www.mediafire.com/?eqzgdml5jkg

beta 13:
http://www.mediafire.com/?omryyiji2vz

beta 12:
http://www.mediafire.com/?4vzzxznzymg

beta 11:
http://www.mediafire.com/?mnjowynymmv

beta 10:
http://www.mediafire.com/?wz4mlzz4wzg

beta 9:
http://www.mediafire.com/?wzzrgllyzwz

beta 8:
http://www.mediafire.com/?neuzowynzty

beta 7:
http://www.mediafire.com/?zhmlz5njnny

beta 6:
http://www.mediafire.com/?jomjjnyet52

beta 5:
http://www.mediafire.com/?jmnmtw4qnzn

beta 4:
http://www.mediafire.com/?ny1zgybzh3o

beta 3:
http://gbatemp.net/index.php?download=7246

beta 2:
http://gbatemp.net/index.php?download=7197

beta 1:
http://gbatemp.net/index.php?download=6751


Known issues in R8 final:
- not compatible certain cIOS revisions(12,15 and 16)
- IOS Version patched 002 games give 002 error after the IOS Reload(we need a better disc patcher)
- rebooter only works on few cIOS revisions(14 for example) and even then not for everybody

.wip files are expected in the NeoGamma folder.

The gameconfig.txt file, which is a required for Brawl+ and nothing else, is expected in the NeoGamma folder or the root of the sd card.
 

zektor

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 29, 2005
Messages
1,323
Trophies
0
XP
318
Country
United States
Great! Now I have something to mess around with tonight
smile.gif
 

djda

Well-Known Member
Member
Joined
Apr 15, 2009
Messages
240
Trophies
0
Website
Visit site
XP
31
Country
Barbados
I assume you mean Brawl+ without use of the screenshot method?

If so i would have no problem helping test this. What would you like done? Just booting games with ocarina? or all of the things listed above?
 

fishears

fishears
Member
Joined
Sep 28, 2008
Messages
696
Trophies
0
Website
code.google.com
XP
126
Country
@WiiPower
I see you've introduced the new code handler... I was about to do the same thing, now I guess I'll just follow your lead
wink.gif
(with respect)
 

Levente

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 28, 2006
Messages
287
Trophies
0
Age
31
Website
Visit site
XP
1,523
Country
Hungary
This is the best rebooter so far, it does not give the "Error Launching Systemmenu" on 4.1 BUT after started the game from the disk channel there is the "An error occoured...." message.
I only could luanched games that were patched to IOS249.
 

WiiPower

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
320
Country
Gambia, The
Levente said:
This is the best rebooter so far, it does not give the "Error Launching Systemmenu" BUT after started the game from the disk channel there is the "An error occoured...." message.
I only could luanched games that were patched to IOS249.

System menu? Preloader? Other system menu hacks? Which cIOS?
 

Levente

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 28, 2006
Messages
287
Trophies
0
Age
31
Website
Visit site
XP
1,523
Country
Hungary
WiiPower said:
System menu? Preloader? Other system menu hacks? Which cIOS?

4.1E (don't know if it matters but updated from 3.1 with waninkokos 4.0 updater, then with 4.1 updater) , No preloader, no hacks, except Bootmii beta3, cIOS rev14
 

Blue-K

No right of appeal.
Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
2,572
Trophies
0
Location
Helvetica
XP
179
Country
Swaziland
Well, I tried to start Smash Bros Brawl+, with the following Options:

-Ocarina On: I tried SD (using IOS36) and SD (using cIOS) (IOS36 has all the patches that it can have, so Trucha, Identfiy, NAND Permission)
-Hooktype: I tried VBI, Next Frame and OSSleepThread
-Save Config: Yes

I always get: Too many Codes when starting the game, so it doesn't apply the codes...

I have cIOS rev14, PAL Brawl, launching the game from USB.

So looks like Brawl+ currently doesn't work still...
frown.gif
. But thanks for the great work already
grog.gif
.
 

WiiPower

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
320
Country
Gambia, The
Did you enable the debugger? If yes, that's the problem.
*edit: And Gecko OS works with the SAME .gct file?
 

Blue-K

No right of appeal.
Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
2,572
Trophies
0
Location
Helvetica
XP
179
Country
Swaziland
WiiPower said:
The limit is 3416 bytes, how big is your .gct file?
Oh, well, here's the problem. The Official Brawl+ .gtc File is 9352 Bytes. Well, let's try to crop it down a bit...I have to find the .txt-File first. I'll post later...

EDIT: I'm sorry, I'm unable to find the .txt-File, and as far as I know, you can't edit the .gct-File (I think
unsure.gif
), so looks like I can't crop it down...it works fine via GeckoOS 1.9.1 though, so I guess there must be something wrong on your Side...hope you can fix it. Good luck
smile.gif
.
 

WiiPower

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 17, 2008
Messages
8,165
Trophies
0
XP
320
Country
Gambia, The
Sorry but i really doubt the official gct file is that big AND and is loaded by Gecko OS directly. The code handler + the codes are written to 0x80001800 and can't go past 0x80003000 => The limit is 6144 bytes (and that's for ocarina and codehandler).
 

Blue-K

No right of appeal.
Member
Joined
Jun 21, 2008
Messages
2,572
Trophies
0
Location
Helvetica
XP
179
Country
Swaziland
WiiPower said:
Sorry but i really doubt the official gct file is that big AND and is loaded by Gecko OS directly. The code handler + the codes are written to 0x80001800 and can't go past 0x80003000 => The limit is 6144 bytes (and that's for ocarina and codehandler).
Well, as far as I know THIS is the official Site, and THIS the official PAL-Resource. If you now go to 4.1 Codeset/in /codes, you'll see that the .gct-File is realy that big. The newest Nighlty-Build .gtc for NTSC is even 12512 Bytes big.

And I swear to God that GeckoOS activated the Cheats, I got the Handicap-Options etc., so it worked. I'm sorry too, but I think I'm telling the truth
wink.gif
.


EDIT: Oh, well, too late. I'll wait with pleashure for Beta2, no need to rush
smile.gif
. Thanks for making this all, realy many thanks
grog.gif
!!!
 

phillyrider807

Well-Known Member
Member
Joined
May 2, 2009
Messages
426
Trophies
0
XP
1,083
Country
United States
Im pretty sure you didn't take into account the .gameconfig file thats needed to load more then 256 codes. Hope u get this working!
 
Status
Not open for further replies.
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: Hmmm Google says yes and it is as gross as I imagined lol