Neogamma R7 + 4.3U Help Please

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by andrewtn, Sep 27, 2010.

Sep 27, 2010
  1. andrewtn
    OP

    Newcomer andrewtn Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I have homebrew + neogamma r7 + 4.3u (latest). When I try to play my backup copy of Wii Sports Resort I do so by opening NeoGamma and selecting 'Launch Game on DVD'

    Says

    Launching Game
    Language: Auto Force
    Force Video: Disc
    Patch Video: No
    VIDTV Patch: No
    GameID: RZTE01

    I hear the disc read click once or twice and then I am back at the Wii Channels screen. No error message is displayed at any time.

    I am new to all of this, just got Neo and Homebrew installed today. I followed the tutorial located at:
    http://onehitgamer.com/forum/wii-homebrew/...d-wii-games.htm

    Anything I'm doing wrong or any suggestions on what I should try? Thank you experts in advance!
     
  2. CarbonX13

    Member CarbonX13 GBAtemp 台灣人

    Joined:
    Aug 27, 2010
    Messages:
    1,399
    Location:
    Vancouver, B.C.
    Country:
    Taiwan
    Upgrade to the latest NeoGamma and see if it helps. I believe the cause may be that your cIOS is incompatible with NeoGamma R7 (which is really old). Upgrade yourself to cIOS rev20b if you haven't already.
     
  3. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Or you have a new Wii, which will never run backup discs, ever....
     
  4. andrewtn
    OP

    Newcomer andrewtn Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Now on NeoGamma R9 beta44

    Launch Game on DVD:
    Init Drive.....
    Apploader...
    No menu files found
    booing main dol...
    no patch found
    Init drive
    Starting Game....

    Reboots back to main channels menu
     
  5. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    if your still getting errors, you most likely have the newer wii, it'll never run backup discs, but will run games from a usb external drive.
    look into usb loaders, and get a drive, $50 bucks for a 320 GB
     
  6. andrewtn
    OP

    Newcomer andrewtn Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    RVL001 is the model. Copyright 2006. It was bought new in June 2009.
     
  7. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
  8. andrewtn
    OP

    Newcomer andrewtn Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States

    Okay did but not exactly sure what I'm looking for. Result:


    Your drive most likely has the following chipset:

    * There is a 75% chance the chipset is GC2-D2E and covered in black glue.
    * And there is also a 25% chance the chipset is GC2-D2E.

    LU635X

    Closest matches say N/A on DVD drive.

    Also, I did get some tutorial video to play last night from the DVD .. I don't remember exactly how I did it but I loaded via Neogamma and switched some option .. I think it was from main to something else... the video was instructional on how to connect the nun-chuck... it played for several minutes and then froze. I'm going to try a different game in a bit... maybe its just the game...

    Thanks
     
  9. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    theres a whole thread in the forums on wii sports resort. you need to watch the motion + video in order to play the game, AND you NEED the wii motion plus to play the game.
    once you watch it, theres an alt dol you also need.
    Try any other backup disc, should be fine.
     
  10. andrewtn
    OP

    Newcomer andrewtn Newbie

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks tried Lego Star Wars, game boots to menu but when I selection the option for new game, rather than load game or options, I get a black screen and wii seems to freeze. I had to unplug the Wii to get out of it. Went back in again with the same result.

    ... Just got Call of Duty: World at War to work .. so it seems maybe my issues are now limited to certain games..
     
  11. ddetkowski

    Member ddetkowski GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Messages:
    1,141
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    download ModMii from our hacking forum.
    This is a program you DL onto your PC, you run it from your pc, and you put the files onto your SD card.
    Just use it to re-hack and update any and all IOS's, cIOS's etc... and everything you throw in your wii should play with no problems. It also generates step by step instructions for any hack you want to run.
    it'll ask you questions that you answer, and the resulting files to put on your SD card.
    Very easy to use, I use it always, for even updating MY Wii.
     

Share This Page