need help with updating r4ds to version 1.11

Discussion in 'R4 DS' started by BumblesCrew, Oct 3, 2007.

  1. BumblesCrew
    OP

    Newcomer BumblesCrew Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Hello all.i have tried to update my firmware on r4 ds to version 1.11 so i deleted all old files and roms and replaced them with the new ones (moonshl. DS_MENU etc.....) but now when i put it in my ds and start it up it just shows a load of '!!!!!!!!'s and something in japanese/chinese/korean.can anyone help me please.
     
  2. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    redownload them off a different source, and be sure to delet the _menu_.sys or what ever, cause thats a backup of the older firmware
     
  3. Wii_DS.

    Banned Wii_DS. ウォリアー

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    681
    Country:
    United Kingdom
    xD you didn't need to delete your Roms.
     
  4. BumblesCrew
    OP

    Newcomer BumblesCrew Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    this is what's on it at the moment.does anything look out of place?

    [​IMG]
     
  5. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    well, the rom and save file name dont match up:P
     
  6. BumblesCrew
    OP

    Newcomer BumblesCrew Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Will i go into the folders and take screenshots of that would that help???
     
  7. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    well, the loader is contained in the menu.dat file, so try redownloading it
     
  8. BumblesCrew
    OP

    Newcomer BumblesCrew Member

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Is this the one i need to replace?I know nothing about this,im sorry,ive never had to update it before.

    [​IMG]
     
  9. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    well, you really should replace that, the system folder, and the moonshl files
     
  10. DarkAura

    Member DarkAura Offline

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    2,388
    Location:
    Over there.
    Country:
    Canada
    Why replace the Moonshell files? Unless you get the new version of Moonshell, do don't wanna touch the moonshell. The latest version of Moonshell is 1.71. Make sure you have that too. [​IMG]

    Just try replacing the system folder and DS Menu with the new ones you downloaded.
     

Share This Page