N3DS w/A9LH black screen on boot but can hear the system menu

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Polanker, Aug 29, 2016.

  1. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    Hey all.
    I installed A9LH on my cousin's N3DS and everything was working fine. But I believe he must have deleted some system files on it. Because now when you boot up the 3DS it has a black screen but you can hear the system menu background music. I can still load up Luma and the other payloads on boot though. Unfortunately, I do not have a SYSNAND backup.

    I tried formatting the SD card, updating Luma via PC, and CTRTRANSFER and nothing seems to fix it.

    Is there any hope to fix it?
     


  2. Awesomeslayerg

    Awesomeslayerg GBAtemp Regular

    Member
    139
    12
    Jan 21, 2011
    United States
    Make sure you have the luma arm9loaderhax.bin in the root of your SD card and al9h payloads as well.

    Also make sure sysnand Autobot is enabled.
     
    Last edited by Awesomeslayerg, Aug 29, 2016
  3. Urbanshadow

    Urbanshadow GBAtemp Maniac

    Member
    1,289
    469
    Oct 16, 2015
    Id say update luma If not in the latest version. Just in case.
     
  4. puss2puss

    puss2puss ♻ThinkGreen♻

    Member
    737
    456
    Dec 18, 2013
    Canada
    When the SD is removed, does it boot normally?
     
  5. mgrev

    mgrev Legit Gladiator

    Member
    1,818
    2,198
    Apr 13, 2015
    Norway
    Under Tomato Hentai's stairs
    Try doing the 9.2 ctrtransfer from decrypt9. I believe this will reset the 3ds, but it should fix it.
     
  6. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    Removing the SD card will cause the 3DS to not even start up. The power light will flash on then off.

    I also have the arm9loader bin and luma payload files in the correct places on the SD card. Also have the current version of Luma with Autoboot Sysnand enabled.

    Finally I performed 9.2 ctr transfer via Decrypt9 and it didn't fix it. Even updated the 3ds via safe mode. Still nothing :(

    It's weird because the 3DS boots up but both screen are black and you can hear the background music of the system menu. I can even hear me moving the cursor with the circle pad.
     
  7. puss2puss

    puss2puss ♻ThinkGreen♻

    Member
    737
    456
    Dec 18, 2013
    Canada
    Once in Luma, can you change the theme? Maybe something went wrong on the custom theme..
     
  8. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    I believe my cousin did have a custom theme so thay might be it.
     
  9. puss2puss

    puss2puss ♻ThinkGreen♻

    Member
    737
    456
    Dec 18, 2013
    Canada
    Probably, since it boots and display fine into the alternate menu.
     
  10. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,451
    4,766
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You can try powering on the 3DS and immediately removing the SD card, so the custom theme doesn't have time to load.
     
  11. TheCyberQuake

    TheCyberQuake Certified Geek

    Member
    2,817
    1,684
    Dec 2, 2014
    United States
    Las Vegas, Nevada
    Wouldn't it be easier to just delete the theme data off the SD instead? That is, if a bad theme is causing OP's problem. Plus it's probably safer for the SD card.
     
  12. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,451
    4,766
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    Sure, that might be easier. I can never remember which folder to delete though.
     
  13. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    I tried deleting the theme data from the SD card and that did not fix the problem. So it looks like it might be a problem with the system nand?
     
  14. puss2puss

    puss2puss ♻ThinkGreen♻

    Member
    737
    456
    Dec 18, 2013
    Canada
    Dis you delete the extdata? Even if you deleted the theme..try in luma to switch to another theme..
     
  15. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    Still haven't been able to fix this issue. I have God Mode9 installed as a payload but I dont know what files I have to extract or replace.
     
  16. Skyshadow101

    Skyshadow101 The Sky Is The Limit!

    Member
    906
    311
    May 22, 2016
    United States
    The Underground
    You have a US 3ds right?

    Go to SD Card through Godmode9, then go to your Nintendo 3ds folder. Go to your sysnand's folder, click A. Then go to extdata.

    Press A on 00000000.

    Press A on 0000008f.

    Press A on 00000000.

    Delete 00000005.

    That should reset your icon data, including your theme data if I remember correctly.

    Sent from my Browser on a New 3DS XL with A9LH
     
    Last edited by Skyshadow101, Sep 28, 2016
  17. pbanj

    pbanj The "friendly" neighborhood sandwich

    Member
    2,730
    1,414
    Dec 29, 2014
    United States
    in a ziploc
  18. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    So i followed the instructions of the above two posts and that did not fix it.
     
  19. OrGoN3

    OrGoN3 GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,754
    368
    Apr 23, 2007
    United States
    This might be silly but, you also have the second option that ends with (A9LH) enabled, right?

    If you already put the latest version of Luma3DS on there, can you access the recovery mode? Perhaps a fresh system update will fix the issue (via recovery mode)? A+R+L+Up(DPad)
     
    Last edited by OrGoN3, Sep 29, 2016
  20. Polanker
    OP

    Polanker Member

    Newcomer
    24
    0
    Oct 19, 2006
    United States
    Updating via recovery mode still does not fix the issue.