1. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    I was on 2.1 and I was trying to install a9lh. The browser froze so I closed the n3ds (not the lid) and when I opened it I got an error has occurred. I can't launch luma either. Please help me
     
  2. aerios169

    aerios169 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    666
    Country:
    Mexico
    you had not to close the n3ds it caused a brick , you had to only turn off the 3ds
     
  3. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    I powered off the 3ds not closed it. I read the guide carefully
     
  4. aerios169

    aerios169 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 30, 2012
    Messages:
    666
    Country:
    Mexico
    Uhhmm do you have all of the necesary archives on your memory ?
     
  5. einhuman197

    einhuman197 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    983
    Country:
    Germany
    Does it start without sd? If yes than start the system without sd and when you are in home menu, push it in.
     
  6. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    Everything is there
    Ithe doesn't matter whether the SD card is in there or not
     
    Catsinabucket likes this.
  7. einhuman197

    einhuman197 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Aug 17, 2015
    Messages:
    983
    Country:
    Germany
    Congrats you're bricked. You'll need a hardmod to restore your nand backup.
     
  8. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    And why exactly did I brick?
     
  9. Lilith Valentine

    Lilith Valentine GBATemp's Official Imp: Am imp
    Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    24,144
    Country:
    Antarctica
    Does the error occur when you boot the system on?
     
  10. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    Yes. after pressing the power button
     
  11. MeAndHax

    MeAndHax Impolite person with some modding knowledge.
    Member

    Joined:
    Feb 7, 2017
    Messages:
    715
    Country:
    Germany
    Have fun hardmodding your system

    I guess you had an unsuccessful ctr transfer
     
  12. jupitersj

    jupitersj Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 10, 2016
    Messages:
    55
    Country:
    United States
    Did you hit select after the browser load/freeze? otp.bin from your console?

    Have you tried clearing the home menu exdata on sdcard? (probably doesn't matter since you can't boot even with sdcard removed)

    Tried booting with the catridge slot empty?

    Tried deleting Luma config.bin, are you on 6.6? (probably doesn't matter, no boot without sd card)

    Is the error
    An error has occurred: failed to mount CTRNAND?

    if so, you can still do a 9.2 ctr transfer or install nand backup if you can get Luma payloads working, recheck they are correct.
    Check sd card for errors on your pc.

    If not, sounds like your 2.1 ctrtransfer went bad. Bad otp for a9lh, or bad sdcard causing this corrupted transfer.



     
  13. mrissaoussama

    OP mrissaoussama Hiuhbi32
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2015
    Messages:
    247
    Country:
    Tunisia
    No I get an official error.
    I tried pressing the select the first time the browser froze. I waited 10 seconds then I rebooted successfully without a9th. When I tried again I got the error
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - powering, occured, error