My R4 isn't working,

Discussion in 'R4 DS' started by Clueless, Jul 11, 2009.

Jul 11, 2009

My R4 isn't working, by Clueless at 11:25 AM (1,420 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. Clueless
    OP

    Newcomer Clueless Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    I just bought an R4I (I know it's a fake now, but still need help) After I switch on my DS I get the first touch screen for about a second then it goes straight though to this kinda white screen with 'MENU [?]' on it.

    Anyone know if I can fix it, and if it's my R4 or my micro sd? (sandisk 2GB - if it helps)
     
  2. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Did you put the Firmware on?
     
  3. Clueless
    OP

    Newcomer Clueless Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    I'm guna sound a complete idiot now, but how, and what does it do?
     
  4. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    since ur getting menu wriiten in red its most probably a dstt clone seaarch the downlaods section for ttds v1.17 fake killer disabled and copy the ttmenu.dat to the root of yourcard then downlaod the official firmware from ndstt.com and copy everything except ttmenu from ther I REPEAT DONT COPY TTMENU FROM NDSTT.COM SINCE YOUR CARD IS A CLONE IT WILL KILL YOUR CARD after that copy games music and stuff and play
     
  5. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Actully, it's not a TTDS clone. It's an R4 Clone.

    Check on the website:

    http://www.r4i-sdhc.com/indexe.asp

    And a firmware is a program that actually allows it to run. It contains the code and without it, it wouldn't work. Next time, search button please.
     
  6. Clueless
    OP

    Newcomer Clueless Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Cool thanks
     
  7. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
  8. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    Wow, it's cheap, but kinda a rip off if that's a TTDS clone since the TTDS is 5 bucks to you guys.

    Oooo, 2 posts till 500!
     
  9. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    you can get a genuine dstti for $1 more only [​IMG]
     
  10. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    And the fact that there are 3 alternative firmware and a fast loading are pretty good.

    So, got it to work now?
     
  11. Clueless
    OP

    Newcomer Clueless Newbie

    Joined:
    Jul 11, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, thanks [​IMG]
     
  12. rockstar99

    Member rockstar99 Hi

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    7,375
    Location:
    Toronto
    Country:
    Canada
    which firmware did you use
     
  13. KingdomBlade

    Member KingdomBlade Blade v3+ (I R SHMEXY)

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    2,941
    Location:
    In Vulpes' Fur
    Country:
    Philippines
    So, which firmware did you use?

    (My 502 post!)

    Aw, you got ahead of me.
     
  14. deoxys

    Newcomer deoxys Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    10
    Country:
    China
    I think your R4I is just a fake DSTT card!Instead of the "offical kernel",you can use DSTT card's kernel(the newest one is 1.17a01)!
     
  15. Aeter

    Member Aeter A walking contradiction

    Joined:
    Apr 1, 2009
    Messages:
    935
    Location:
    The lands of nether
    Country:
    Netherlands
    He's got it working already so what's the use suggesting firmware?

    And 2nd of all why suggest DSTT firmware when you don't exactly know what R4i-SDHC it is, as said there are like 7 different types of which one is a DSTT clone, so again why?
     

Share This Page