Monster Hunter 3

Discussion in 'Wii - Hacking' started by i.heart.piracy, Jun 22, 2009.

Jun 22, 2009

Monster Hunter 3 by i.heart.piracy at 11:45 AM (5,274 Views / 0 Likes) 30 replies

  1. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    For some reason I've searched throughout this forum for info on how to get MH3 working, and I've tried pretty much everything an nothing seems to work.

    I'm running an NTSC 4.0 SysMenu with IOS249, HBC, NeoGamma, etc., all the goods. So far I've downloaded the scrubbed version of MH3 and burned it onto a disc. I tried launching it with NeoGamma, regular old Gamma Backup Launcher, SoftChip Launcher r90 and r96 (neither of those worked on all possible configurations), Gamecube Backup Launcher (which oddly enough recognized it but wouldn't load anything), I tried using Gecko OS 1.9 and rebooting with region free in the hopes that it would show up in the disc channel...

    None of it worked, and I have no idea why. Does anybody have a definite answer for this? I really don't want to have to install SoftMii just to play one game...
     


  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    is this game out?
    i thought is just the demo?
     
  3. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Yeah it is just the demo, but apparently it's playable. I have yet to get MHG working because the copy I downloaded had corrupt parts in it, but I'll see if the next one works.
     
  4. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Bump....

    Anybody have any insight on this? Anybody?
     
  5. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    It won't work on Gamma, because Gamma detects it as gamecube game. Tell me what disc id it has so i can prepare a NeoGamma test version for you. Also what error do you get exactly in SoftChip? Did you try disc region video mode, Remove 002 off, Fake IOS Version on, and force language to the language of the game? Is your SoftChip able to play anything?
     
  6. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    When I run it in SoftChip, the ID comes up as DMHJ. When I run the game in BL or NeoGamma it doesn't give me a game ID; it just loads. When I run it in GCBL it shows up as "Monster Hunter 3 (Tri) (TRIAL)".

    I've tried Disc Region Mode: Default, with Remove 002 both enabled and disabled, and with Fake IOS Version both on and off. I've tried to Force Language to Japanese every time. Nothing seems to work. When I try the combination you gave me above, the game seems to load (I don't get the read error) but as the coding appears it stops when it hits "TICKET AT: 0x80a60ce0".

    When I try IOS55 instead of 249 I get the read error: "loctl error (DI_Read ID)"

    And I was successful in getting SoftChip r90 to run Super Mario Galaxy and COD WaW, so it's probably not SoftChip.

    Anyway, thanks in advance for the help.
     
  7. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Update: I got MHG to work with SoftChip r90 up until the point where it asks me to plug in a Classic Controller. I don't have one, so I don't know if it works beyond that.

    No such luck with MH3 though. Maybe it's just a bad dump? I'll try redownloading it from another source.
     
  8. Tagg7

    Member Tagg7 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    394
    Country:
    United States
    Just use a USB Loader.
     
  9. Sibe

    Newcomer Sibe Member

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Messages:
    29
    Country:
    Australia
    does the demo work with a GC controller? or do you NEED classic?
     
  10. PTKnight13

    Newcomer PTKnight13 Member

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    18
    Country:
    Canada
    I've been able to play it no problem with Drivekey.
     
  11. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    I have it softmodded; I don't have a chip.

    In any case, I'm trying USB Loader right now, but even if this works it's a huge pain in the ass to have to use a drive specifically for one game.
     
  12. lavamasta

    Member lavamasta GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    197
    Country:
    United States
    just use usb loader [​IMG] it works for me, with cheats too [​IMG]
     
  13. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    You don't need a classic controller for the demo like you do with G.

    And apparently WiiPower is working on a NeoGamma fix as we speak.
     
  14. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    No i'm not working at a fix. I did everything that came to my mind to make the game compatible. If you can't get it to work at all on NeoGamma, SoftChip and different usb loaders, it might be a IOS Reloading game, something new or just bad .iso or burn.
     
  15. nIxx

    Member nIxx GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Messages:
    1,459
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    In anyway i got this game working except that the picture is B/W for me but that´´s a problem of my TV dunno if you tried it but did you set the language to japanese (it´s sometimes important that you do it for japanese games)
     
  16. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    When I said fix I meant the Neogamma version you just sent me. Even though it didn't work for me it might work for someone else.

    I'll try reburning the disc though, that might have been the problem.
     
  17. i.heart.piracy
    OP

    Newcomer i.heart.piracy Advanced Member

    Joined:
    Apr 23, 2009
    Messages:
    57
    Country:
    United States
    Well I have no idea what the problem is; I tried reburning and that didn't work. It doesn't make sense how it's working for everyone else except me. :/

    I'd try a different source because maybe it's a bad dump, but there's only 1 that I know of.
     
  18. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,764
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    Huh this don't work for me over usb only ingamma lol what usb loader you guys use/cios?
     
  19. jonshort

    Newcomer jonshort Newbie

    Joined:
    Jun 27, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Yeah i tried WBFS it doesn't respond when i put in a scrubbed version of Monster hunter 3. what did you use to get it to work?
     
  20. Pinheirods

    Newcomer Pinheirods Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    How to work in USB loader GX?
    EDIT: Not demo, the complete game.
     

Share This Page