?
  1. Yes.

    131 vote(s)
    91.6%
  2. No.

    12 vote(s)
    8.4%
  3. 143 voter(s)
  1. Clark Kent

    Clark Kent Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    New Zealand
    how many times have you tried?
    restart the wii by powering it off to the red light and keep on trying.
     
  2. LxTrix

    LxTrix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    613
    Country:
    United States
    Usually install the cios files, tbr if i have to first then use a safe method to update to 4.2, i tried it this way though and about shit bricks here.....

    "*Really important stuff here! Do not skip or alter steps in any way!*
    IOS70-64-v6687.wad
    & System Menu-NUS-v481.wad [NTSC-J = v480; PAL = v482]
    Then proceed to install the remaining 36 different IOS files & Shopping Channel-NUS-v18.wad
    *End.*"

    I was worried about missing one of those 36 IOSs and messing shit up. Also didn't want to accidentally install 6887 again, don't know if that'll mess with anything. Wish there was an easier way to do that. Otherwise this guide is amazing thanks.
     
  3. thesaint08

    thesaint08 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    67
    Country:
    I e-mailed "[email protected]" about 5 days ago for the required files, and received nothing.

    Anyone point me in the right direction to get them elsewhere?

    Thanks.
     
  4. Cornholio351239

    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    I get the same problem as someone a few pages previous where I have upgraded my system menu to 4.2e but when I go to data management/channels and then click on the SD card, the screen just freezes. I have noticed that I wtill have homebrew channel installed from when it was system menu 3.4e and 4.1e.

    Why is the SD card screen freezing. I have re-formatted the SD card (2gb) and installed the files onto the card again but it still won't load?
     
  5. LxTrix

    LxTrix GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    613
    Country:
    United States
    go to the sd menu
     
  6. Cornholio351239

    Newcomer

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    Worked that out a short while after posting. Doh. Must read the instructions thoroughly.
     
  7. sixfootsideburns

    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    just have to keep trying until I get it I suppose hahaha,

    can anyone tell me how to update Preloader to v.3?
     
  8. j_internet

    j_internet Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I am unable to get the downgrade file. Can someone help?

    Thanks!!
     
  9. thesaint08

    thesaint08 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    67
    Country:
    If so, how do I put Neogamma on the SD card, as what I have is a wad file?
     
  10. tasamy

    tasamy Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Anyone?
     
  11. beanybala

    beanybala Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Hi i wanna find out i already got 4.2j and i updated thru using wifi, do i have to all the topics 1 by 1 until i get to 4.2 to 4.1 (my intention) or can i just Skip right down to 4.2 to 4.1? thank you
     
  12. djkav

    djkav Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    61
    Country:
    Did you install cIOS v15 by any chance?

    I have NeoGamma v7 installed as a channel and when I installed cIOS v15 I got the same 001 error. I then installed cIOS v14 and the error went away.

    Also if you don't have the IOS 2xx to delete then dont worry about it. I think you only delete them if you have them already. As they get installed later in the guide.

    Im going to install NeoGamma r8 to try and get NSMB working now.

    Hope that helps.
     
  13. thesaint08

    thesaint08 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    67
    Country:

    It sure did help!

    I must be blind, but I can't see where it says to install the Cios v15/14 in the guide.
    Added it now, and up and running again.

    Thanks all that helped.
     
  14. Fantastic guide. It worked perfectly for me and it was actually quite simple. I've always been confused about this whole softmodding thing.
     
  15. j_internet

    j_internet Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    [​IMG]
    Can any one help??

    I am new to this as you can see!

    Going through the steps I am at 4.2u never had Homebrew / Bootmii till now. I want to go back to 4.1U as my brother updated!!!

    All it good on the Midify 4.2 section then
    Well running on to some issues. I get to part one of the Trucha Bug and then when I do the 2nd Part "Choose the IOS15 Press A" I get a Exception Stack / Code dump.. Cant get to the Press 1 or IOS36??

    Well I am kind of stuck there..

    Any help would be great!!!


    ***************
    Update
    ***************

    After rebooting 5 times and retrying like it says I was finally able to get it working!!

    All is good!!

    Thanks Guys!!!!
     
  16. rontonimo

    rontonimo Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    68
    Country:
    United States
    Just keep trying, and this is offline install. IDK if it matters because I was online with all of the other installs around the web. I was up for two days. This install tutorial is the only one that matters. Done 15min I have to pinch myself.
     
  17. Clark Kent

    Clark Kent Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    36
    Country:
    New Zealand
  18. Retrievil

    Retrievil GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    360
    Country:
    Canada
    Another perfect mod, thanks xzxero.

    First time I've done this 4.2 mod on a virgin Wii.

    Went off without a hitch.
     
  19. Homebrew Ninja

    Newcomer

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    45
    Country:
    New Zealand
    If you are on 4.2U then u just skip to the "Modify 4.2" as the homebrew channel and bootmii have to be reinstalled to dodge upside down homebrew channels etc. The guide only works on 4.2 wii's thats why the update is there so if your on 4.2 then u dont have to update.

    Posts merged

    @xzxero =P. The guide updates to 4.2 then tells u to install cioscorp v3.5 but the readme of cioscorp says to install corp then update ^.^ contradictions are for the lose. Althought i think ill wait for scioscore before i install something like that anyways.
     
  20. Immortal Game

    Immortal Game GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    Was upgrading from 3.x (don't even remember now.. 3.2?) and once I got up to the Modify 4.2 part, it fails to install the homebrew channel.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Modify, below,