Modified SoftChip (GCN Support)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by luccax, Jan 11, 2009.

Jan 11, 2009

Modified SoftChip (GCN Support) by luccax at 2:46 PM (3,188 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. luccax
    OP

    Newcomer luccax Advanced Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    Just to let you know that TheLemonMan made a custom SoftChip that loads ORIGINAL GCN Discs. He can be found on IRC. (#SoftChip - freenode)

    Download: Here
     


  2. Snave2008

    Member Snave2008 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    187
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    Loads GCN Disks as in Backups?!

    Surely nay!
     
  3. pantoufle2298

    Newcomer pantoufle2298 Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
  4. bozzer123

    Member bozzer123 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 23, 2008
    Messages:
    135
    Country:
    United Kingdom
    i doubt it
     
  5. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    With a modchip i assume?
     
  6. pika9323

    Member pika9323 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    408
    Country:
    Germany
    Hope this is true.

    I think so =)

    Sounds cool
     
  7. Snave2008

    Member Snave2008 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    187
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    Pretty much no info on the readme. I won't get my hopes up. my Wii isn't set up at the moment, anyone care to give it a shot?
     
  8. shadoxXx

    Newcomer shadoxXx Advanced Member

    Joined:
    Nov 10, 2008
    Messages:
    65
    Country:
    Germany
    i think because its no official version, someone modified it (as u can see in topic)
     
  9. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    anyone loaded this??

    surely its not the loader that needs changing to allow GCN its the cIOS/DIP??
     
  10. luccax
    OP

    Newcomer luccax Advanced Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    hey guys, calm down! It'll load GCN Originals! Not backups!
     
  11. tj_cool

    Supervisor tj_cool Stuff

    Joined:
    Jan 7, 2009
    Messages:
    9,942
    Location:
    This planet
    Country:
    Belgium
    So does the disc channel....
    But if something gets more functions it's fine for me
     
  12. Snave2008

    Member Snave2008 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2008
    Messages:
    187
    Location:
    Cardiff
    Country:
    United Kingdom
    So...what's the point?!

    Aren't a quite a few other loaders that can do this and have been around for a while?
     
  13. luccax
    OP

    Newcomer luccax Advanced Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    What's the point of SoftChip then? Isn't there Gamma? Let's close it!
     
  14. 20clarky08

    Member 20clarky08 Official Wii Freak

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    844
    Location:
    ScouseLand
    Country:
    United Kingdom
    so its just loads Original GCN Discs??

    or does it load region free GCN

    i dont get the point of this.
     
  15. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Calm down guys. It's just a SoftChip mod which loads gamecube games(originals). If you have a modchip, it loads backups of course. Let's see if custom MIOS are possible, which are installed as IOSx. But custom MIOS will not lead to gamecube backups, it's a lot more complicated than a non coder could think.


    Why write SoftChip in the 1st place, Gamma does it too?
     
  16. M-A-F-I-A

    Member M-A-F-I-A GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    150
    Location:
    Palermo
    Country:
    Italy
    I have try this softchipmod in my softmodded wii with a original GC game but the loader non want go.

    What ios i have to load?
     
  17. luccax
    OP

    Newcomer luccax Advanced Member

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    What error do you get?
     
  18. M-A-F-I-A

    Member M-A-F-I-A GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    150
    Location:
    Palermo
    Country:
    Italy

    GCN LOADER ERROR .... [LOADING PHASE]

    EXCEPTION: LOADING ERROR

    -----------------------------------------------

    I use ios 249 and i have tried ios 33/36
     
  19. djdynamite123

    Banned djdynamite123 Master Of Hardcore!

    Joined:
    Sep 21, 2008
    Messages:
    3,791
    Location:
    Redcar, England UK
    Country:
    United Kingdom
    omg.....lol some of these people burst there loads when they saw this

    Did they read it properly......No
    They saw GC Backups via SoftChip and thought AMAZING CAN PLAY BACKUPS OF GC GAMES NOW, yessssssssssss

    Oh dear [​IMG] [​IMG]
     
  20. JoeyGennaro

    Member JoeyGennaro GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    110
    Country:
    United States
    There is absolutely ZERO point to this thread. GCN ORIGINALS are ALREADY LOADABLE on disc channel without ANY of these backup loaders or softchips or any modification whatsoever. GCN BACKUPS, on the other hand is much desired......I know all of you agree with me on this one...what a pointless function this is.
     

Share This Page