Live save on Supercard ds sdhc?

Discussion in 'Supercard' started by Cutteo, Jan 4, 2008.

Jan 4, 2008

Live save on Supercard ds sdhc? by Cutteo at 7:38 PM (1,025 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. Cutteo
    OP

    Newcomer Cutteo Newbie

    Joined:
    Jan 4, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I just brought the SuperCard DS SDHC adapter. It stated the adapter and it softwares are capable in saving live games while playing and coming to any stopping points. I am playing the games fine. It just cannot live save. While playing I pushed start and there is a save option. I saved the game, turned the console off and when I turned the console back on, the saved game that was previously played starts all over from the beginning. Can anyone help. The software I am using is Supercard Ds SDHC version 3.0. I downloaded directly from the web. One of the instruction to save live games is to press L+R+UP+SELECT to active live save games; this option does not work. Am I done something wrong? [​IMG]
     
  2. xcalibur

    Member xcalibur Gbatemp's Chocolate Bear

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    3,166
    Location:
    Sacred Heart
    Country:
    United Kingdom
    You have to open up the patch menuin the OS by pressing L+X
    enable patch mode, patch SD card, saver, reset and finally Real time save.

    in games you can save normally without any shortcuts but you can save ANYwhere with the shortcut L+R+SELECT+UP
    select SAVE and to load up select LOAD.
    simple [​IMG] .
     
  3. Magnifico

    Member Magnifico GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    106
    Country:
    United States
    my real time save isnt working, i dont know why =(

    i follow all directions ive seen anywhere, but the hotkey doesnt open up the save/load menu.
     
  4. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Hold L+R upon bootup to enter the self-test mode. Tell us if there are any anomalies other than the standard "not find test file" one.
     
  5. Magnifico

    Member Magnifico GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 10, 2007
    Messages:
    106
    Country:
    United States
    thanks, i didnt know about that. However, everything says "ok", and the only thing that stood out was the "not find test file" thing you mentioned
     
  6. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    Have you even found the advanced options in the ds-one menu ?

    highlight rom, press L+X (L=left shoulder button)
     

Share This Page