Just received my Cyclo... but is this normal?

Discussion in 'CycloDS' started by Sstew, Sep 18, 2008.

Sep 18, 2008
  1. Sstew
    OP

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Okay I just got my Cyclo ( Haven't tried it out yet, Doing schoolwork)
    But just to see I put the Cyclo in the slot and noticed once it got to the chip, That I had to use more force than I would have expected to get it in. I can feel a slight bump, which I know is the chip, but I didn't think it would make that much of a difference inserting it. but it did.. So Is this normal?
    Its Black if that makes any difference?

    Oh and when taking it out there is a slight "hitch" like it gets a little caught on the chip?
    Normal as well,?
     
  2. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    It's normal. It has to be tight so it won't fall out randomly.
     
  3. Sstew
    OP

    Member Sstew GBAtemp's Grim Reaper.

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    1,463
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Okay, Just wanted to make sure by putting it in, that I wasn't crushing the chip or anything
     
  4. Seven

    Member Seven oh hell no

    Joined:
    Jun 22, 2007
    Messages:
    777
    Country:
    United States
    Like any other barely used product the card will fit snugly and a little more easily with each use.
     
  5. arctic_flame

    Member arctic_flame GBAtemp ATMEGA8 Fan

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Messages:
    2,840
    Location:
    England land
    Country:
    United Kingdom
    I love it how people try to justify "It doesn't fit."

    The Cyclo is thicker than a DS game. That is all.
     
  6. JJBro1

    Member JJBro1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 20, 2008
    Messages:
    849
    Country:
    United States
    its even harder for me to take it out.
     
  7. Toni Plutonij

    Former Staff Toni Plutonij *has TrolleyDave & tiny p1ngy on moderating shelf!

    Joined:
    Dec 22, 2007
    Messages:
    8,153
    Location:
    Depths of Nuclear powerplant
    Country:
    Croatia
    Mine M3 Real sometimes tends to get stuck in when I'm trying to take it out of NDS, so it's a bit tricky to actually pull it out..

    But CycloDS that I have doesn't have a chip protruding, and it's going in and out of NDS perfectly smooth, just like a real game..
    But your cart should be legit..Many people reported same "problem" that you described..
     
  8. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    the sdhc card does have problems fitting the cyclo at first. but it does get easier over time
     
  9. War

    Member War Take it easy~

    Joined:
    Oct 26, 2007
    Messages:
    5,409
    Location:
    California
    Country:
    Japan
    Yeah, that's normal. The first time I tried to take out my MicroSD, it took me like 5 minutes of prying the damn thing out.
     
  10. Raven Darkheart

    Member Raven Darkheart The Radioactive Flamer

    Joined:
    Aug 27, 2008
    Messages:
    1,720
    Location:
    Cyclo DS Paradise
    Country:
    United States
    lol @ 5 min...
    i grew nails just for the 1st few times i had to insert the microsdhc
     
  11. berkley

    Newcomer berkley Advanced Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    59
    Country:
    Canada
    I assume you don't have the new v3 chips which are physically perfect in every way [​IMG] almost exact same size as normal cart, fits all MicroSD, and slides in and out fine now [​IMG]
     

Share This Page