Hacking James Cameron's Avatar: The Game

TroyTheZombie

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
1,631
Trophies
0
Age
40
Location
Calgary, Canada
Website
Visit site
XP
237
Country
Canada
Figured I'd make a topic so any updates as far as hex fixes and such go can be kept in one tidy place.

As anyone who as tried loading this game knows, it contains the same copy protection as New Super Mario Bros Wii (BCA protection) apparently.

My question is, has anyone found what values to hex edit to get rid of the protection, and if not yet, would someone be so kind as to post the values/solution here when found.

I'll be hunting and looking around as well, hopefully someone comes across something.
 

ether2802

we have the techno...!!
Former Staff
Joined
Oct 14, 2007
Messages
4,349
Trophies
0
Age
39
Location
Pto. Vallarta
XP
292
Country
Mexico
I think you need a USB Gecko for this...!!
wink.gif
 

TroyTheZombie

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
1,631
Trophies
0
Age
40
Location
Calgary, Canada
Website
Visit site
XP
237
Country
Canada
Slimmmmmm said:
Hermes has wrote a lot about the new protection (BCA) and if you read up you will see that most loaders will load an external patch/file to handle this.
OneUp the release group has also stated that all rls groups should be including the BCA data in a seperate file when pre'ing new games, you can get this info from a retail disc using the latest uloader iirc.

So I doubt many people will be out with hex editors for the new games that handle this, but you never know how the external file and rls groups including the BCA data will pan out, I hope it works out that way as I myself think it is the best solution.

Sounds much more like a solid solution than hex editing every new game that comes along.

Do any loaders currently support this? if so, which ones?

Any chance of providing a link to Herme's write up regarding the matter?
 

VashTS

Beat it, son
Member
Joined
Mar 14, 2009
Messages
4,266
Trophies
1
Age
38
Location
Upstate NY
XP
3,255
Country
United States
I know its a little off topic, but is this the same protection in CSI Deadly Intent?

I don't mind patching, I'm not a purist who needs 1:1 copies. If it works, its good enough for me.

Anyone care to explain exactly how this works, if its even known? I have a general idea, I assume the game's main.dol checks for the data and if it doesn't find it, will freeze, or cause the eject disc error. Is it possible for a loader to bypass that check or would that be too much? Kind of like 002, but BCA Fix or something like that?
 

bobinski

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 29, 2009
Messages
36
Trophies
0
XP
27
Country
Greece
how can we apply the USA.Wii-ALMoSt fix?

I used the BCA fix rar as .r88 (renamed it first) and extracted the iso

BUT file hashes are the same so why did they bother to release this fix?
 

broksonic

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 30, 2009
Messages
190
Trophies
0
XP
64
Country
If this game has this BCA protection. How come the ntsc version works past the second level ? . Could it be because the pal version is a bad dump and should be nuked. And dosn't even have BCA
 

TroyTheZombie

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
1,631
Trophies
0
Age
40
Location
Calgary, Canada
Website
Visit site
XP
237
Country
Canada
lol. I am aware it does not contain BCA protection now, lol. This was posted at the time where many people thought it did, since most were using the PAL release.


might want to check the date this was made, lol.
 

damysteryman

I am too busy IRL these days...
Member
Joined
Oct 4, 2007
Messages
1,223
Trophies
0
XP
1,007
Country
Antarctica
According to crediar, it doesn't have the BCA protection at all. The only reason the PAL version scene release didn't work was because it was a bad dump.

I dumped the PAL version of the game myself yesterday, and it worked fine on cIOSCORP v3.5 & v3.6 without any problems.
 

bobinski

Active Member
Newcomer
Joined
Mar 29, 2009
Messages
36
Trophies
0
XP
27
Country
Greece
I only checked the PAL version and encountered the second level freeze.
I didn't checked the USA version, I'm sorry.
As I understand the USA version works fine and that BCA stuff is nonsense.

If this is the case thank you broksonic and Troy
 

lostdwarf

Well-Known Member
Member
Joined
Nov 2, 2008
Messages
1,071
Trophies
0
Location
ENGLAND
Website
www.rockstarleeds.com
XP
261
Country
on this game, just after the part where you get the bow and arrow, it tells you to tap Z to center the camera... only when i do this and walk forward the game freezes on me. happened 3 times now in the same place. using cfg usb loader v49b pal wii 4.1 and cios rev10(dont flame it - it works great)


by the way this game has full motion plus support and balance board. its fun being a wasp! and its quite good so far so please someone help me. (i am downloading a different dump to try but looks like its gonna take a couple days)
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    K3N1 @ K3N1: https://youtu.be/ec_PoNcsgcY