Jam with the Band

Discussion in 'Acekard' started by Ammako, Jan 17, 2011.

Jan 17, 2011

Jam with the Band by Ammako at 12:59 AM (1,156 Views / 1 Likes) 10 replies

  1. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    Says "System File missing" upon booting.
    _aio and akmenu4.nds freshly downloaded from AKAIO forums.
     
    EZ-Megaman likes this.
  2. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    That basically means you need to reformat your sd with a cluster size of 16KB or larger. I need to add a proper error message for that rather than using the "System File missing" message.
     
  3. Ammako
    OP

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    But why did it work properly on 1.8.1, then didn't work on 1.8.5(a), then worked again when I put 1.8.1 on?
     
  4. Normmatt

    Member Normmatt Former AKAIO Programmer

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,135
    Country:
    New Zealand
    Because things changed meaning you now need a higher cluster size for the game to work. (Had to be this way to still have the AAP and not brick any carts).
     
  5. Mumphadumf

    Newcomer Mumphadumf Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    I'm having the same problem. i have tried formatted to 32 kb and 16 kb cluster size, tried with different settings, and anything else i can think of, but nothing seems to work [​IMG] . does anyone know what the problem is/how to fix it?
     
  6. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Format to a 32kb cluster size using the Panasonic SD formatter. Then install 1.8.5, then test. If that doesn't work install 1.8.5a overtop of 1.8.5.
     
  7. Mumphadumf

    Newcomer Mumphadumf Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    after doing all that, it still doesn't work. this only happens with jam with the band and Warioware DIY, all my other games still work. is my acekard just stuffed up or something?
     
  8. Mario92

    Member Mario92 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    878
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    JWTB and DIY works on my DS (only animal crossing loads 10 seconds after Nintendo logo...)
    Do you have clean copies of those games? Try to get clean and untrimmed copies of those games and try again.
     
  9. Mumphadumf

    Newcomer Mumphadumf Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    Turns out the problem was my .sav files... not sure why though. Now everythings solved, but is there any way to extract microgames from warioware diy save files? i dont wanna lose my hard work...
     
  10. Mario92

    Member Mario92 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    878
    Location:
    Finland
    Country:
    Finland
    CrygorTool or Yasu's miotool. Yasu's tool adds "yasu" to game "barcode" thingy but is bit faster.
     
  11. Mumphadumf

    Newcomer Mumphadumf Newbie

    Joined:
    Feb 5, 2011
    Messages:
    4
    Country:
    Australia
    Thx everyone for the help! i can finaly get back to Jamming and Microgaming [​IMG]
     

Share This Page