1. superchc

    OP superchc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I am stuipdly use the WAD manager install the IOS30-64-v2816 on my 3.2J.

    after reboot, i have only a black screen. the GC joypad cannot access the recovery mode.

    i have install the bootmii only on IOS not on boot2.

    no preloader was installed.

    read many forum, they said it is a FULL brick becase the IOS30 is the stub...............

    do any one have any method to recovery it?

    i have two wii, does it help?
     
  2. Davess

    Davess On the list :D (Thanks Haflore)
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    693
    Country:
    Canada
    Use the other wii, and don't screw up on that one.
     
  3. damysteryman

    damysteryman I am too busy IRL these days...
    Member

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,223
    Country:
    Antarctica
    It's bricked.

    Did you ever backup your NAND with bootmii IOS?

    If so, then you may want to contact DeadlyFoez, as he can fix your Wii if you have a NAND backup of it (has to be a NAND backup from THAT Wii though, not the other one).

    If you don't have a NAND backup of the dead Wii, it's going to stay dead. Maybe sell the parts out of it?
     
  4. superchc

    OP superchc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Oh, i have no backup but have the bootmii. that mean i got a full Brick? or still have a change?
     
  5. spotanjo3

    spotanjo3 GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    10,870
    Country:
    United States
    Yep, you are screw! Next time you install something.. ask someone more experience like us or have a NAND backup just in case.
     
  6. damysteryman

    damysteryman I am too busy IRL these days...
    Member

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,223
    Country:
    Antarctica
    There is however, one other way of fixing it...

    That is:
    Send it to Nintendo.

    (But rip out your Wii's DVD drive first before sending it, else they'll replace it with a crappy D3-2, and you don't want that, as it can't read backups at all.)

    This will of course, void warranty, but I'm assuming you don't have any warranty left anyway, since the Wii is old enough to run 3.2J.

    AFAIK, Nintendo shouldn't care if the Wii is missing a DVD drive when they get it, as they're going to charge you the fee anyway.

    Apparently, the fee is about $85 USD.

    ...or you could just keep the Wii dead, and use the other one.
     
  7. superchc

    OP superchc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    thank you borthers. i install the wad without problems as i use 4.0J before, since 4.X have lots of limitation, i just downgrade to 3.2.

    i find taht some game need new ios, i just update the wad i have used. i am so stupid that upgraded the IOS30. i know IOS36, 60 is importan so that i don't updated them, but forget about IOS 30..............
     
  8. superchc

    OP superchc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    yes, and i don't thing Nintendo will help me, as i have mod chips there........

    BTW, BOOTMII & Preloader which one is better, i am going to install it in my wii which have no problems so that i have save myself next time.
     
  9. WiiCrazy

    WiiCrazy Be water my friend!
    Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,395
    Country:
    You don't need your nand backup if that wii can have [email protected] Infectus stuff is needed though to install bootmii and recover with someone else's nand dump converted to your wii with betwiin...

    ps: being at 3.2 before the brick hints a [email protected] compatible wii... (if said wii not downgraded to 3.2 though)
     
  10. nutta_nic

    nutta_nic GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    will a mod chip with autoboot, not autoboot without a system menu?
     
  11. Krestent

    Krestent What to post?
    Member

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,953
    Country:
    United States
    The system menu autoboots a game. Figure it out.
     
  12. WiiCrazy

    WiiCrazy Be water my friend!
    Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,395
    Country:
    Nopez, it's clear that fully bricked wiis doesn't run system menu and for autoboot and/or recovery menu to work one need the menu...

    Though still there is code in those stub ios'es, maybe nintendo is able to recover them in a way... Still rather unlikely
     
  13. nutta_nic

    nutta_nic GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    556
    Country:
    why are so many people on gbatemp a Smartarse/smartass (depending on region)
     
  14. superchc

    OP superchc Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    it is only a wiikey mod chip. seems cna't help....
     
  15. WiiCrazy

    WiiCrazy Be water my friend!
    Member

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,395
    Country:
    Oops, English problems.... When did you buy your wii? There I just made a guess if your wii supported [email protected] Forget autorun disc / recovery mode / savemii / GC controller...
    You can only fix it using infectus and for that you either need
    A nand backup
    or
    A [email protected] compatible wii

    Again my guess is you have a [email protected] compatible wii... See deadlyfoez' thread for recovery... Beware though it's by hardware means, not through software...
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Brick, IOS30, v2816