Installing XP over Vista

Discussion in 'General Off-Topic Chat' started by gov78, Oct 30, 2007.

Oct 30, 2007

Installing XP over Vista by gov78 at 9:52 AM (668 Views / 0 Likes) 5 replies

  1. gov78
    OP

    Member gov78 Ha made you Look

    Joined:
    Feb 14, 2007
    Messages:
    728
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Hi just need some help with my new computer. Its got vista home premium installed and im not reli liking it so i was wondering if anyone knew how i could install XP over it iv tried intalling it by using my xp cd its say "your version of windows is new than this 1" thanks in advance

    GoV78
     
  2. rhyguy

    Member rhyguy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jul 21, 2007
    Messages:
    1,377
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    uninstall vista, then make sure that your comp can boot from cds, then put the xp cd in and try
     
  3. ZAFDeltaForce

    Member ZAFDeltaForce Specialist

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,786
    Country:
    Singapore
    If your XP CD is bootable, you can put the disk into your disk drive and restart your com.

    Enter the BIOS and select "boot from CD" (I can't really remember where that option is, but it isn't difficult to find). After that, put the disk into your disk drive and restart your com. This time, instead of booting to the Vista Operating System, it should boot from your XP CD. Select "Format disk drive" and install your XP O.S. there [​IMG]

    Note that by selecting "Format disk drive", you are wiping it clean. So back up all essential data before doing that.
     
  4. kellyan95

    Banned kellyan95 Banned

    Joined:
    Jul 4, 2007
    Messages:
    1,464
    Country:
    United States
    You don't want to dual boot? You're loss, just do what ZAF said
     
  5. notnarb

    Member notnarb Not narbing it up

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    1,086
    Country:
    IMO just partition half your hard drive for XP, you may really want vista back after the first 2 SPs
     
  6. nephdj

    Member nephdj GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    442
    Country:
    Australia
    yeah would just make a new 5gb xp partion, would be easier

    its a waste to use xp on a new computer, 32bit xp performance (64 xp is crap) is raped by 64bit vista
     

Share This Page