Installing cfw on 11.9

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Lamhirh, Dec 5, 2018.

  1. Lamhirh
    OP

    Lamhirh Newbie

    Newcomer
    1
    Dec 4, 2018
    Japan
    Hi people,

    As I was batching a few 3DS last night, I accidentally updated one of them...

    I did try the usual guide, however, the otherapp payload 11.9.0.42 is not available.
    As for the hardmod, the firmware 2.56-0 11.9.firm is also not available.

    Is there any way to cfw a 11.9 for the moment or should I just be patient?

    Thx in advance.
     
  2. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware

    Member
    20
    Nov 30, 2014
    Micronesia, Federated States of
    Nothing important changed with 11.9. Just use 11.8 wherever it calls for 11.9.
     
    Quantumcat likes this.
  3. Lamhirh
    OP

    Lamhirh Newbie

    Newcomer
    1
    Dec 4, 2018
    Japan
    ^^! I tried, when the steelhax loads, got yellow screen on bottom screen and garbage or black screen on top.
    Just to be sure I redid the whole setup twice, same result...
     
  4. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    10
    Nov 21, 2005
    United States
    Try frogminer
     
  5. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    To do frogminer you need to also do steelminer first.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Try redownloading the Homebrew Launcher (boot.3dsx) file and the otherapp.bin file
     
  6. Lamhirh
    OP

    Lamhirh Newbie

    Newcomer
    1
    Dec 4, 2018
    Japan
    A bit confused I must say, my usual way to install a cfw is to prepare my sd card, ..., obtain payload, lauch steel submarine thingy and then in hbm do the frogminer...

    Anyway, thx for input, will do it again later, got some more 3ds to cfw.
     
  7. Lamhirh
    OP

    Lamhirh Newbie

    Newcomer
    1
    Dec 4, 2018
    Japan
    Problem fixed, thanks for everybodies input.
     
  8. greator

    greator GBAtemp Regular

    Member
    3
    Jun 14, 2008
    Malaysia
    In your head...
    Don't know if this helps (I'm still new in this 3ds cfw) but I'm already in cfw and accidently updated to 11.9 when going to eshop (because my 3ds is still in Japanese language).
    The system still boots fine in cfw but haven't test any games yet.
     
  9. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    Don't worry 11.9 is safe
     
  10. B-tzu

    B-tzu Member

    Newcomer
    1
    Jul 20, 2017
    France
    Hello !
    My Old 3DS is on 11.6.0.39E, and on the 3ds.hacks.guide it seems that I have to buy a linker or do a hardmod.
    But the 11.8 seems to be hacked only by software.
    So, is it better to update to 11.9 (last firmware) and hack it the 11.8 way without linker and hardmod ?
    Whats are the cons of this method ?
    Thank you !
     
  11. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    Yes it's definitely better to use frogminer (the "11.8" way you refer to, which is also compatible with 11.9)
     
  12. B-tzu

    B-tzu Member

    Newcomer
    1
    Jul 20, 2017
    France
    Thank you !
    Going for it
     
  13. B-tzu

    B-tzu Member

    Newcomer
    1
    Jul 20, 2017
    France
    The frogtool seems to have a new version, without private folder, is that normal ? nothing else changed ?
    Thank you
     
  14. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    3ds.hacks.guide hasn't been updated for that yet, use this guide instead:
    https://jisagi.github.io/FrogminerGuide/
     
  15. B-tzu

    B-tzu Member

    Newcomer
    1
    Jul 20, 2017
    France
    Done, thank you !
     
  16. Shadow#1

    Shadow#1 Wii & 3DS Softmod Expert

    Member
    10
    Nov 21, 2005
    United States
  17. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    No It doesn't. The latest frogtool is on GitHub again, and requires a separate torrent file called frogcert.bin
     
  18. LadyChim

    LadyChim Newbie

    Newcomer
    1
    Yesterday
    Netherlands
    Can someone send me frogcert.bin if possible?
     
  19. zacchi4k

    zacchi4k GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Feb 6, 2015
    Italy
    Somewhere eating pizza
    We can't, you have to download it via torrent. There's a link on jisagi's giude
     
  20. LadyChim

    LadyChim Newbie

    Newcomer
    1
    Yesterday
    Netherlands
    But I can't do it without risking my life... Why does it have to be downloaded via torrent? I'm in Europe and I'm not sure torrent is allowed.
     
Loading...