Installed wup installer gx2 channel, error code 199-9999

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by Filo97, Mar 9, 2017.

  1. Filo97
    OP

    Filo97 Zelda's totally my sister! Not lying!

    Member
    3,641
    1,212
    Oct 8, 2015
    Italy
    Hyrule Castle
    When i boot the channel, it gives me the error code 199-9999, every other app works fine.
    I am using CBHC 1.6 on a 5.5.1 EUR wiiu. help?
     
  2. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,275
    Jan 28, 2016
    United States
    Is it installed to NAND or USB?
    If on USB try installing to NAND
     
  3. Filo97
    OP

    Filo97 Zelda's totally my sister! Not lying!

    Member
    3,641
    1,212
    Oct 8, 2015
    Italy
    Hyrule Castle
    it is installed to NAND.
     
  4. xtheman

    xtheman GBAtemp Guru

    Member
    5,847
    5,275
    Jan 28, 2016
    United States
    Try USB then.
     
  5. Felek666

    Felek666 Demonically Uncontrollable

    Member
    3,520
    3,970
    Jan 3, 2017
    Poland
    reddit.com/r/satania/
    Try using loadiine.ovh to install it or HBL channel version to install it.
    In my case, installing it by launching browserhax [Launching HBL from browser then using Wup Installer Mod Y] fixed my problem.
     
  6. Filo97
    OP

    Filo97 Zelda's totally my sister! Not lying!

    Member
    3,641
    1,212
    Oct 8, 2015
    Italy
    Hyrule Castle
    I will try both.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    installing to USB did the trick. the browserhax one didn't, but the USB one did, thanks a lot @xtheman166!
     
  7. Joom

    Joom  ❤❤❤

    Member
    4,035
    2,735
    Jan 8, 2016
    United States
    Sorry to bump this, but why can't it be installed to the NAND? Does anyone happen to know? I'm getting this error as well and I'm just curious, and I'm also kinda wanting to keep all homebrew on the NAND.
     
  8. Kafluke

    Kafluke GBAtemp Psycho!

    Member
    3,703
    1,822
    May 6, 2006
    United States
    Try what Felek said. I have mine installed to nand just fine. I used the HBL channel then WUP Installer GX2 to install the channel
     
  9. EclipseSin

    EclipseSin FullMental Trollemist

    Member
    1,813
    1,287
    Apr 1, 2015
    United States
    Vegeta's Hyrule
    199-9999 usually means you forgot to run CFW/Sigpatcher first.
     
  10. elconno

    elconno Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Jun 3, 2017
    Gambia, The
    got the same error even with CFW (mocha)...any advice?
     
  11. lukands

    lukands I took the little bus here

    Member
    522
    32
    Mar 27, 2009
    Your mamas house
    I actually got the same error also. But not a big deal I guess, I just went through the HBL instead.

    EDIT...on USB I believe?
     
  12. elconno

    elconno Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Jun 3, 2017
    Gambia, The
    ...oh that was a good idea...through HBL it does work...without HBL I only had the option:

    1. with USB drive connected --> does not work
    2. without USB drive connected --> does work

    --> deadlock :(
     
    peteruk likes this.
  13. Aglaophotis

    Aglaophotis GBAtemp Regular

    Member
    104
    41
    Jan 7, 2017
    Germany
    I have exactly the same issue. It's impossible to launch the channel version from NAND when the HDD is attached. It always results in 199-9999.

    Is there really no fix for this aside from installing it to USB or using the .elf version? ..which is not really a fix for the actual problem.
     
  14. elconno

    elconno Newbie

    Newcomer
    3
    1
    Jun 3, 2017
    Gambia, The
    the sad story is that I can not uninstall homebrew stuff [which I freshly installed on USB] from NAND as I am getting the 160-2705 all the time while I try to go into system settings :(