How to record DS footage?

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by Excellentnuke, Sep 17, 2009.

Sep 17, 2009
  1. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    I want to put a playthrough of Pokemon Soul Silver on YouTube, but I don't know how I should go about recording footage on my DSi without a camera. I want something like the PSP's RemoteJoyLite (It uses the PC as a PSP monitor), although the monitor aspect is more of a bonus.

    Anyone have any suggestions?
     
  2. Chotaz

    Member Chotaz I'm back! :D

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    757
    Country:
    Portugal
    Sice there's no way you can USb your DS to your computer or TV-Out your DS, i don't see it happening, sorry =)
     
  3. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Only way currently is to play it on an emulator and record the emulator footage or acquire one of the video capturing devices that places like IGN use (which would be really hard).

    Something like remotejoylite probably would be possible because:
    1. There's no port for being able to connect the DSi directly to the computer (unlike the PSP)
    2. We have not unlocked dsi mode yet so we cannot make homebrew that uses DSi's full potential
    3. Even if you recorded it with software on the DSi 12 mb's is not enough to record gameplay footage (4 mb would be used for the actual game).
     
  4. Golfman560

    Member Golfman560 TheRapist.com

    Joined:
    Dec 29, 2008
    Messages:
    1,099
    Location:
    Living with seals
    Country:
    Antarctica
    Without a camera you can't do much with a DS homebrew or anything. The easiest way to record it would be to use a DS emulator on the PC.
     
  5. Chotaz

    Member Chotaz I'm back! :D

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Messages:
    757
    Country:
    Portugal
    fixed and QFT =D
     
  6. Excellentnuke
    OP

    Member Excellentnuke GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    612
    Location:
    On a boat
    Country:
    United States
    Darn it. Thanks for the help guys.

    So just to clarify, we would need DSi mode to do this?
     
  7. DeltaBurnt

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Well in theory but still like I said 12 megabytes is no where near enough ram to be able to record something.
     
  8. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    It doesn't work that way. Once the DS game booted, you'd be in DS mode, with no access to any of the DSi-specific features. It's the same reason why we can't record GBA footage on the DS.
     
  9. fabi280

    Member fabi280 GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    182
    Location:
    Somewhere in Europe
    Country:
    Germany
    There is also an official device of Nintendo to do that
    Its the "IS Nitro Capture" Device, i saw it once at a discontinued German Gaming TV Station called GIGA
    IS is Intelligent Systems
    Nitro is the Codename of the DS
     
  10. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Hmmm... I wonder how much money one of those devices could fetch on the black market. [​IMG]
     
  11. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    Its more of a matter of CPU speed when it comes to encoding videos i.e. recording and such.
     

Share This Page