How to make Ipod TOUCH work as an external hardrive?

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Antoni-YO!, Jun 5, 2010.

  1. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I have my Wii all set up for ISOs to be played with coverfloader.

    HOW do I make my Ipod Touch work as an external hardrive??

    I been looking for tutorials all over the internet to do this, I don't think it's possible anymore. I don't want to give up though.

    Only god knows when I'm going to get an USB hard drive. Waiting is overrated, haha.

    So please help! IT doesn't have to be that noob friendly because I know what I'm doing.

    Please help.

    (Make an Ipod Touch work as an external hard drive)

    Many thanks [​IMG] Dieing to play some No More Heros 2.

    I'm using an SD card now, so many thanks anyways. (If a moderator sees this, please delete this thread. I'm done here. Haha)
     
  2. ore0

    Member ore0 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    168
    Location:
    New York
    Country:
    United States
    Wrong section...

    Well, I'm not sure if it will work for USB loading, but there is a wiki page for that.
    To use it as an external hardrive, you need to make a separate partition. I have a mac, so to do that I would use Disk Utility.

    By the way, there are a million tutorials on youtube [​IMG]
     
  3. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Yeah, there are MILLIONS of them. Non that I need. Believe me, I looked. With the Ipod touch, you can't just jump in "My Computer" so you can do that whole "Set Volume" thing for it. Doesn't allow it. Itunes has canceled that out a while back.

    BTW I didn't know this was the wrong section, Ha [​IMG] My bad.

    There was one video saying how it worked with the Ipod but unfortunately they were using the old Ipod before the Ipod Touch. If there is a wiki page, I will look.
     
  4. snikerz

    Member snikerz GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    501
    Country:
    Liechtenstein
    Unless you include drivers for the encrypted iPod FS in the cIOS, it won't work.
     
  5. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Well it has the files that the Ipod Touch come with, you can manage it to save your own space which is "set volume" BUT since it's an Ipod Touch, you can't manage the files without Itunes. It'd dumb imo.
     
  6. PrinceNOOB

    Member PrinceNOOB GBAtemp Regular

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    254
    Country:
    United States
    I dont think it can work not sure.
     
  7. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    A few people say you can use your Ipod which would be GREAT! I guess not.

    I won't give up on this just yet. [​IMG]
     
  8. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    You can use an iPod for USB loading, but not an iPod touch. The iPod touch won't appear as a mounted disk because of its proprietary filesystem and drivers. End of story.
     
  9. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Doesn't work. Thanks though. It's not the best program.
     
  10. Antoni-YO!
    OP

    Member Antoni-YO! GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    124
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    Okay. [​IMG]
     
  11. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    their expensive! [​IMG]
     
  12. robingilh

    Newcomer robingilh Advanced Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    63
    Location:
    not far from a computer
    Country:
    France
  13. Dialexio

    Member Dialexio GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1,546
    Country:
    United States
    Just (unscientifically) tested this on 3.1.3 (PwnageTool jailbreak, don't know whether this plays nice with Spirit), and it looks like it *might* work; my computer saw it with Apple's driver uninstalled. I'm too lazy to actually try it out on my Wii. [​IMG]
     
  14. dajavax

    Member dajavax GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 29, 2008
    Messages:
    278
    Location:
    Monterrey
    Country:
    Mexico
    this is the official site for that tool http://www.dmytro.me/ too bad you have to partition or allocate some space as a usb drive instead of sharing it between normal storage... and too bad you have to restart you ipod every time you change modes...
     

Share This Page