1. ThatRagnarokBoi

    OP ThatRagnarokBoi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Mexico
    So I was finally done with the homebrewing proccess of my Wii and booted up Homebrew browser to download some emulators but on the Homebrew Launcher it showed I wasn't connected to the internet, and on the Homebrew Browser it gave me error 6, i went to my Wii seetings and tried a connection test (without updating the wii, of course) but got error code 51030, internet's fine on every other device, anything i can do to reconnect to the internet?
     
  2. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,977
    Country:
    United States
    wii is 2.4GHz and uses wep or wpa only. that might be the reason. if that's the case, use a hotspot with your phone. that's what I do with my psp, since I'm using wpa version 2.
     
  3. ThatRagnarokBoi

    OP ThatRagnarokBoi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Mexico
    the thing is, it worked all the time until now, my question is how did it disconnect and how can i get it recconected, I dont have a mobile hotspot tho
     
  4. JuanMena

    JuanMena I❤90's
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2019
    Messages:
    1,967
    Country:
    Mexico
    Try setting up a Wi-Fi connection once again.
    I've had this problem with different internet providers (2 out of 4)
     
  5. ThatRagnarokBoi

    OP ThatRagnarokBoi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Mexico
    connection was succesful but it tells me if i want to update, i should just press no and all back to normal right?
     
  6. JuanMena

    JuanMena I❤90's
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2019
    Messages:
    1,967
    Country:
    Mexico
    Even if you choose YES it won't happen anything.
    Nintendo's servers has been offline for some years now.
     
  7. ThatRagnarokBoi

    OP ThatRagnarokBoi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Mexico
    got reonnected to the internet, but HBB is still giving me error 6, how do i fix it?
     
  8. JuanMena

    JuanMena I❤90's
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2019
    Messages:
    1,967
    Country:
    Mexico
    Just add manually all your homebrew apps dude.
    Is not that hard.

    You can try to spent more time trying to automate the process or spend half hour adding everything manually.
     
  9. ThatRagnarokBoi

    OP ThatRagnarokBoi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 23, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Mexico
    yea that pretty much does everything easier lol
     
  10. JuanMena

    JuanMena I❤90's
    Member

    Joined:
    Dec 17, 2019
    Messages:
    1,967
    Country:
    Mexico
    If you say so :rolleyes:
     
  11. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,977
    Country:
    United States
    the eshop went offline January of 2019 I believe for the wii. you can still connect, but it will tell that it's closed and you won't be able to search for anything. I've tried it on the wii u, and that's what you get.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I just remembered. I took a photo of it on the virtual wii. the virtual wii will use wpa2 just like the wii u, so you don't have to worry about that:

    20200609_005030_HDR.jpg
     
  12. banjo2

    banjo2 gamer
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    2,123
    Country:
    United States
    It should be noted that Wii supports WPA2 AES
     
    godreborn likes this.
  13. godreborn

    godreborn GBAtemp Legend
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    18,977
    Country:
    United States
  14. banjo2

    banjo2 gamer
    Member

    Joined:
    May 31, 2016
    Messages:
    2,123
    Country:
    United States
    Yes, but not WPA2 TKIP (although Wii U supports TKIP, vWii does not)
     
  15. alexander1970

    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    13,389
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Did you maybe have placed a HDD on Top of the Wii ? If yes,place it aside please.
    Interferences from the HDD/Controller can affect the WiFi Module which is installed on the Top of the Wii.

    Good Luck
    Thank you.:)
     
    jeannotte likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - reconnect, internet,