how do i place action replay cheats?

Discussion in 'Supercard' started by descent, Jun 1, 2009.

Jun 1, 2009
  1. descent
    OP

    Newcomer descent Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Israel
    hi, i just got my NDSL and my supercard ds one V3, and i upgraded it to SP7.
    now, i dont understand how to use cheats.
    ive downloaded the english cheat files from the supercard but i dont know how to find the file for each game so i can edit it.
    ive seen a video on youtube that i need to use those ar2cht, cdipstar2 and cht2sueprcard. i created the cheat file and turned it to both .cht and .scc and named it like the game [pokemon paltinum. i named the rom PokemonPlatinum and so is the .scc file]
    what im i doing wrong?
    EDIT:
    oh no, was i needed to keep the numbers at the begining of the rom's name? i deleted them and named it they way i wanted.
    is it a bad thign to do? [​IMG]
     
  2. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    go download the scc cheats from cheats.gbatemp.net
     
  3. descent
    OP

    Newcomer descent Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Israel
    will that allow me to use platinum cheats without any further actions?
    what do i do with what i downloaded?
    --
    i made a txt file with AR cheat like i saw on youtube and using ar2cht and cht2supercard i made it .scc and i named it EXACTLY how i named my rom, but what do i do with the .scc file?
    where do i place it?
    in the cheat folder?
    or in the same folder with the rom?
    and can u tell me what i need to tick on SETPATCH?
    this is urgent T~T
    im sooooo frustrated...
     
  4. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    first, the scc file must be in the same folder as your game if the filename is the same, if you use the number, then it goes in the cheat folder (must have an updated nsdinfo.dat).

    second, in the card os, press "X" when selecting the game, set patch into enable cheats and save the config. if you run the game, then the cheat menu will come first, then your game will load
     
  5. descent
    OP

    Newcomer descent Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Israel
    ill tell you what i have selected:
    Enable Patch
    Patch Speed
    Enable Cheat
    Patch Saver
    Enable Reset
    Enable find patch from file
    Enable Guide
    RealTime Saver
    anything here that i should de-select?

    edit: holy crap it suddently works!
    too bad its so ugly and u cant see the whole cheat name...
    thank you guys =D
     
  6. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    the problem of the cheat engine of the supercard products (not only the dsone) is the GUI.
     
  7. descent
    OP

    Newcomer descent Newbie

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    7
    Country:
    Israel
    and that would mean?
     
  8. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    We need a big improvement in the cheats gui of the OS
     
  9. hoist20032002

    Member hoist20032002 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Messages:
    181
    Country:
    United States
    Ok, sadak5 does everything that you have said apply to SC onei as well? Because I have does exactly what you have said for the cheats but it will not work for me at all. I've tried about 3-4 ways but still will not work....if you could message meto explain my wrong doings it would be appreciative.....I've even googled :|
     
  10. sadak5

    Member sadak5 GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 27, 2007
    Messages:
    421
    Location:
    Mexico City
    Country:
    Mexico
    what part of and what cheats have you tried?

    if the cheats aren't in the correct region (U,E or J), or in the correct format, the cheat's will not work. As far as I know, the os for the DSi is the same (just adapted) of the other DSone models.

    Also, some cheats doesn't work with recent versions of the OS (as far as I tried, only the pokemon game's cheats doesn't, but I don't play with cheats often)
     
  11. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    where did you get your cheatS?

    cheats.gbatemp.net and download the scc cheats

    furthermore, due to the poorly constructed cheat engine of supercard
    not all codes in the database would work [​IMG]
     
  12. Teelow

    Member Teelow GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    i got the AR cheats from the cheat database it gave me Cheat.xml- what do i do with it now?
     
  13. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
  14. Teelow

    Member Teelow GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 19, 2009
    Messages:
    117
    Country:
    United States
    Ok, Im just wait
    Im just waiting for some Yu-gi-oh 5ds (U) cheats ^^
     
  15. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    i will post here once SCC cheats updated on cheats.gbatemp.net
     

Share This Page