Help with Moonshell!

Discussion in 'R4 DS' started by Kishu, Aug 7, 2007.

Aug 7, 2007

Help with Moonshell! by Kishu at 2:58 PM (828 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    Ever since I upgraded to 1.11. My moonshell never loads. When I select it, the bar just stands still and I have to turn off my DS.
    I even tried downgrading to 1.10 and my moonshell works. Anyone know how to fix this problem?
     
  2. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,570
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    take a look in your moonshl folder and tell me if something is wrong
     
  3. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    I don't really see anything wrong with my moonshell folder...
     
  4. fenthwick

    Member fenthwick GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 4, 2007
    Messages:
    153
    Country:
    Sweden
    I had this problem and after reading somewhere that i had to remove the .sys for moonshell and let it generate it again.
     
  5. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    I don't have a moonshell sys. file thing. Or I cant really find it. I only have a DS Menu Sys and I tried deleteing that but it didn't work.
     
  6. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    Sorry to double post. But I really want to know how to fix this. I tried deleteing my .sys thing but it still doesnt work.
     
  7. faiyez

    Newcomer faiyez Member

    Joined:
    Jun 13, 2007
    Messages:
    49
    Country:
    Costa Rica
    when you upgrade to 1.11, you should erase the file that the r4 creates at the root of the card, so r4 can create a new one...
     
  8. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    Whats that file that they create at the root of the card?
     
  9. Zombie_Mario

    Member Zombie_Mario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    426
    Country:
    United States
    "_DS_MENU.SYS"


    Delete that everytime you update the R4.
     
  10. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    I did though. But it doesn't work.
     
  11. TaeK

    Member TaeK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    199
    Country:
    United Kingdom
    Are you sure you deleted the "_DS_Menu.SYS" file and not the "_DS_Menu.DAT" file?
     
  12. Zombie_Mario

    Member Zombie_Mario GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    426
    Country:
    United States
    Try formatting the whole card with the Panasonic SDFormatter Version 2.0 and doing a clean install of your roms, and R4 v1.11. If that doesn't work then I don't know.
     
  13. TaeK

    Member TaeK GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    199
    Country:
    United Kingdom
    It just seems to me that he hasn't deleted the .sys file, it's the exact same 'problem' that i found when i installed v1.11, but i just deleted the _DS_Menu.SYS and it solved it, since the R4 firmware creates a new one upon boot anyway.

    If you cant see which _DS_Menu is which, the .SYS file is bigger than the .DAT file, if in doubt, delete both and copy the .DAT file from the updated firmware back onto your MicroSD.
     
  14. Kishu
    OP

    Member Kishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    104
    Country:
    United States
    I have deleted my .sys file though. I really have. When I delete it and try it turning on Moonshell it still doesnt work.
     

Share This Page