1. Elxar

    OP Elxar Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    Okay so I softmod my Wii and so I could run some back up games. Recently I have been having trouble with loading the games. I was able to load it in my hardisk once and got to play. But the after that everytime I reload a game again it just return to the title screen.

    So I tried Neogamma and burnt discs on it , but it always says bad-burn.
    Also check it out with USB GX but still the same.

    I'm using a quality DVD-R (verbatim/imation) with image burn
    tried different speeds 91x, 2x 3x 4x 8x and 16x) but still the same.

    So can anyone give me some pointers on how to burns back ups properly?

    I already read the forums and tried different methods but to no avail. TIA
     
  2. AbdallahTerro

    AbdallahTerro da KiNG
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2012
    Messages:
    6,052
    Country:
    maybe you have a newer wii with dvd drive that doesn't support burned discs
     
  3. Elxar

    OP Elxar Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 28, 2008
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    How can I check? So I will just stick with Hard disc then if ever.
     
  4. Fishaman P

    Fishaman P Speedrunner
    Member

    Joined:
    Jan 2, 2010
    Messages:
    3,283
    Country:
    United States
    I believe the newer, incompatible disc drives started shipping in June 2009.
     
  5. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08
    Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    20,929
    Country:
    Norway
    Try connecting the HDD to the other USB port on your Wii. I had the same problem until I realized I was using the wrong USB port.
     
  6. natkoden

    natkoden GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jul 25, 2006
    Messages:
    1,182
    Country:
    Argentina
    just burn the iso, thats it
    no need to patch it or select special settings

    but always burn them at the lowest speed possible

    check with another game, don't use the same iso

    and for the USB loader problem, again, try with another game, format the HDD to FAT32 and use Wii Backup Manager to copy the game over.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - loading,