help with homebrew channel

Discussion in 'Wii - Hacking' started by TWEEDLEDEEZNUTZ, Mar 7, 2009.

Mar 7, 2009
  1. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    Hi I have
    Wii 3.3u
    GeckoOS107b
    homebrew channel 1.1 ios36 v1218
    some other apps


    When ever I try to load any apps it soft locks until I harrd reset...Then all I see is code.\

    What do I need to do to update/fix this?

    Also I would like to be able to run back up copies of my games

    NOTE: I don't have WI-FI
     
  2. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Why should I help someone, which created two topics with the same question? Ok, I'll try to help you..but next time, NO double-Topics, OK?

    -What SD-Card are you using? Does this happen with other SD-Cards too?
    -Tried to delete the Channel, and reinstall?

    ~Blue-K
     
  3. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    I just have a sandisk SD card. I updated my homebrew channel awhile ago, and then the apps. Then I updated my wii.

    This all happened a couple months ago.

    I have tried deleting my apps and redownloading but hasn't helped.

    I haven't tried redoing the Twilight Hack for the homebrew channel...I thought I couldn't install custom software on 3.3
     
  4. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    So I just uninstalled the homebrew channel and when I am trying to reinstall ( I just downloaded a new copy fopr 3.3) it says ticket already found, installation cancelled
     
  5. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    Mhm...try http://www.wiibrew.org/wiki/AnyTitle_Deleter_DB with the newest Database, go to "Installed Channel Titles", and look if there's the HBC (Title should be HAXX). If so, delete it, and try again to install it.

    IMPORTANT: ONLY DELETE THE HOMEBREW CHANNEL, NOT MORE!!! IF YOU DELETE AN IOS OR THE SYSTEMMENU; I'M NOT RESPONSIBLE...

    Sorry, I have to say that..in the past some people done this..:S

    If that don't work, I don't know...
     
  6. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    Alright I tried that and the HBC was deleted properly

    When I try to install it says

    You have the Wii System Menu version 353 (v22 USA) installed.
    The Homebrew Channel has only been tested with Wii system menu 290)v18) and below.


    RStarting installation...
    Installing ticket...
    ES_Addticket failed: -2011

    I tried the two latested versions of the HBC...version 3.4 won't even copy to my Wii since I have 3.3
     
  7. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    now I don't have the HBC [​IMG]
     
  8. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    Also I don't understand

    you have the Wii System Menu version 353 (v22 USA) installed.
    The Homebrew Channel has only been tested with Wii system menu 290)v18) and below.

    isn't the the next HBC up for wii system menu 3.4?
     
  9. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    Alright so I finally got the HBC installed again. Now I'm back to my origional problem :-p

    All my apps hardlock on start up. I

    Gecko OS is all I care about, that I have. There are some other apps I would like to get though
     
  10. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    I have a friend who had that problem (only DOL files loaded not elfs in his) we just ran the PREVIOUS version of the homebrew channel (when his is updated it stops reading some brew curiously) he had to use the previous version of HBC....
     
  11. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    Ya y problem getting the HBC back was becasue it was boot.elf instead of .dol

    And I've had this problem since 3.3 came out...

    I started out on the earlier HBC than I am on now
     
  12. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States
    I'm wondering if I'm SOL and won't be able to use homebrew anymore
     
  13. TWEEDLEDEEZNUTZ
    OP

    Member TWEEDLEDEEZNUTZ GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    101
    Location:
    Everett, WA
    Country:
    United States

Share This Page