Hacking help with AKAIO 1.5 cheats problem

iambananaballsso

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 30, 2007
Messages
68
Trophies
0
XP
126
Country
United States
i have acekard 2 AKAIO 1.5 on ds lite
if i dont enable cheats , the game loads fine, but if i enable cheats, it goes to a white screen and stays there when i load the game
i can still the cheat list and choose which cheats to pick, thats always works., but i want to know why it goes to white screen if the cheats option is enabled in system options.
 
D

Deleted User

Guest
I had the same problem i solved it by re-formating my micro SD card and re-downloading AKAIO and the cheats for the games that i needed using R4cce.
 

poltergeistx

New Member
Newbie
Joined
Oct 27, 2009
Messages
1
Trophies
0
XP
32
Country
could you give more detailed info on how you did that? I'm having the same problem and I really don't know TOO much about this. thank you.
 

iambananaballsso

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 30, 2007
Messages
68
Trophies
0
XP
126
Country
United States
i just tried that (reformatting , putting new copy of cheat file, and the firmware) and it still goes to white screen
anyone know how to fix this?
 

iambananaballsso

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 30, 2007
Messages
68
Trophies
0
XP
126
Country
United States
what are the new loaders for the AKAIO 1.5, can i get the link, also what do you mean by new cheat?
i have been to the loader site, but theres three links, and i dont know which one i need
 

jak larnak

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 21, 2009
Messages
188
Trophies
0
Age
40
Location
Not so far
XP
65
Country
France
iambananaballsso said:
what are the new loaders for the AKAIO 1.5, can i get the link, also what do you mean by new cheat?
i have been to the loader site, but theres three links, and i dont know which one i need

You have an AK2 right? so click on the "AK2/AK2i loader" link. Wasn't really hard...
The latest cheat database can be found here (Acekard supports CHEATS.XML, CHEAT.DAT and USRCHEAT.DAT)

For your white screen problem, if it is still there when you reinstall AKAIO, try to enable cheats and Soft reset in the patch options.
 

jandy999

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Sep 14, 2009
Messages
69
Trophies
0
Age
28
Location
Brisbane, Queensland (QLD)
XP
86
Country
United States
iambananaballsso said:
i have acekard 2 AKAIO 1.5 on ds lite
if i dont enable cheats , the game loads fine, but if i enable cheats, it goes to a white screen and stays there when i load the game
i can still the cheat list and choose which cheats to pick, thats always works., but i want to know why it goes to white screen if the cheats option is enabled in system options.
I had the same problem earlier this month. I solved it by NOT using Narin's USRCHEAT.DAT, but using the original .dat in AKAIO folder. Everything works! Then just update through wi-fi. if you don't just go to Maccas! Hope this helped
smile.gif


Jandy999
 

iambananaballsso

Well-Known Member
OP
Newcomer
Joined
Aug 30, 2007
Messages
68
Trophies
0
XP
126
Country
United States
i tried reformatting the card, putting akaio 1.5 with new loader and wifi plugin from their site, i downloaded the latest cheat file through wifi, and then enabled soft reset and cheat codes, then when i start the game, it goes to white screen, but if i use akaio 1.4.1 i dont get the white screen..............

HOW DO I FIX THIS?
 

bach3609

Well-Known Member
Member
Joined
May 31, 2009
Messages
367
Trophies
0
Age
32
Location
Loading................
Website
Visit site
XP
68
Country
iambananaballsso said:
i tried reformatting the card, putting akaio 1.5 with new loader and wifi plugin from their site, i downloaded the latest cheat file through wifi, and then enabled soft reset and cheat codes, then when i start the game, it goes to white screen, but if i use akaio 1.4.1 i dont get the white screen..............

HOW DO I FIX THIS?
Is it happening for a particular game or all games? Maybe you were using the old loader page. It is this one.
 

You may also like...

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • K3N1 @ K3N1:
    Nah that's what gets them the award
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    These iPads deserve to be trashed.
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    Maybe only old senoirs would have loved to hear noisy kids
    +1
  • ZeroT21 @ ZeroT21:
    But then again, I see kids as a health hazza

    rd
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Their ears would have troubles hearing their loud screeches that they can sleep in peace.
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    @ZeroT21, They lack any common sense because their brain hasn't been fully developed.
  • K3N1 @ K3N1:
    If old people learned how to use tablets more we might get them off the road :tpi:
    +1
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    Anyways, I'm off for tonight. See you all later.
    +1
  • Sonic Angel Knight @ Sonic Angel Knight:
    Old people flip tables in anger :P
  • M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ:
    I remember The Onion.
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    YOOO whats this
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    If anyone is here please help me with my wii
  • K3N1 @ K3N1:
    Ask nicer
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    bruh please im just tryna play mariokart
  • K3N1 @ K3N1:
    Bruh
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    usb loader is taking forever to load
    +1
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    i just wanna play mario kart:cry:
  • K3N1 @ K3N1:
    Make a thread in the Nintendo forums
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    um ok
  • K3N1 @ K3N1:
    The chatbox is for chatting not everyone here knows how to solve your issue
  • TheAuraGard @ TheAuraGard:
    Oh alright my bad
  • x65943 @ x65943:
    Rip
    M4x1mumReZ @ M4x1mumReZ: Hey