Help getting iEvolution to work

Discussion in 'CycloDS' started by DxEggman, Jun 9, 2011.

Jun 9, 2011
  1. DxEggman
    OP

    Member DxEggman GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    303
    Country:
    United States
    Recently, I've been trying to help someone get his cyclo running on his DSi, but we get stumped right at:
    "9. The red LED should switch off after a few seconds, which indicates
    that the iEvolution bootstrap update is in progress. If the LED does not
    switch off, or if it flashes on and off, then there is a problem
    . This
    is often simply the result of contact issues with the MicroSD card, so
    try again from the beginning if you get such an error.
    "


    The red light stays on. I've tried 2 different microSD cards, and can't figure out what's wrong...
    If anyone can help, please do...
     
  2. zhuzhuchina

    Member zhuzhuchina GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 17, 2008
    Messages:
    537
    Location:
    Shanghai
    Country:
    China
    did you copy the bootstrap on the microsd ?
     
  3. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    if you have all of the correct (and verified) files and you know what you are doing then it is possible that your dongle is bad. on launch many of the people i talked with had dongle issues.

    DS Phat/Lite Instructions:
    1.Copy “BOOTUPDT.EVO” to the Root directory of a freshly formatted microSD card
    2.Insert the Cyclods iEVO, without any microSD cart, into a DS Phat or DS Lite.
    3.Power up the DS console, the red LED light will turn on
    4.Insert the microSD card into the iEvolution. The red LED with turn off indicating that the bootstrap is being flashed
    5.Wait approximately 3 minutes until the red LED turns back on. The iEvolution is now ready for use

    hope that is of use to you,
    -another world
     

Share This Page