help for cyclo DS

Discussion in 'CycloDS' started by rieabbi, Dec 20, 2008.

Dec 20, 2008

help for cyclo DS by rieabbi at 3:30 PM (1,530 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. rieabbi
    OP

    Newcomer rieabbi Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Sorry i am totally new to this. I have seen some examples on Youtube concerning putting nds roms on r4 ds and cyclo ds

    I have several questions concerning r4 ds and cyclo ds.

    What is the difference between those two?

    Do I just download a rom, place it into the micro sd, and run it via nintendo ds?

    Last of all, I live in Eastern US, where do i order r4 ds or cyclo ds??

    I just do not know which one to buy.... All i need it for it to do is play roms that i have downloaded. thank you.
     
  2. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    Welcome to GBAtemp!

    You can answer a lot of your questions yourself, by just reading the GBAtemp official reviews!

    And you can buy them off numerous shops, like Dealextreme.com and Dealwoot.com
     
  3. rieabbi
    OP

    Newcomer rieabbi Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    aaah i see there are a lot of kinds...

    quick q, all of them has the same functioning?
     
  4. Santee

    Member Santee Jalapeño

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    812
    Location:
    Conneticut
    Country:
    United States
    DO NOT BUY R4 its really old and doesn't get updated I have a cyclods because its best one right now it's the most expensive one but since you get free games it saves you over $200 or more it also has the most features but other than cyclods they mostly have all the same functions. On most carts you just download the rom, but it in the microsd the cart, start the ds, pick the game, if you want cheats, and play
     
  5. Ericthegreat

    Member Ericthegreat Not New Member

    Joined:
    Nov 8, 2008
    Messages:
    1,764
    Location:
    Vana'diel
    Country:
    United States
    I liked Dealwoot.com the best.(was fast and is recommmened by Team Cyclops/ was the Cheapest)
     
  6. rieabbi
    OP

    Newcomer rieabbi Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    ok last question than... there are too many varieties....

    out of all those slots, which one should i buy?

    seems that r4 is out of choice because ichigosd says its crap(?)
     
  7. Immortal Game

    Member Immortal Game GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    175
    Country:
    United States
    I'd recommend DealWoot too, for the same reasons.
     
  8. Santee

    Member Santee Jalapeño

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    812
    Location:
    Conneticut
    Country:
    United States
    Yep no support for it and many clones i got mine at dealwoot.com free screen protecter and know screen cleaner free shipping and fast too it's located in California
    i got in 3 days and i live on the east coast but if you don't want to pay 40+ for it acekard is a good alternative
     
  9. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Buy this. Very cheap and good.
     
  10. Leobgood

    Newcomer Leobgood Newbie

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    dealwoot is the place to buy...i've gotten several things from there. They are fast, reliable and have good prices. I own and enjoy a cyclods .
     
  11. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    I find the shipped costs too much at dealwoot. I'll go with dealextreme all the way, it has free shipping [​IMG] .
     
  12. rieabbi
    OP

    Newcomer rieabbi Member

    Joined:
    Dec 20, 2008
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    hmm top toy ds is good????? i see that it is cheap....

    one more question,...if i buy this slot 1, do i have to buy the slot 2 ds things??? what is the slot 2 for???
     
  13. Santee

    Member Santee Jalapeño

    Joined:
    Nov 13, 2008
    Messages:
    812
    Location:
    Conneticut
    Country:
    United States
    No you dont have to buy a slot 2 there used for playing gba games on ds but the best plays gba games lets you use the ds browser and works as a rumble pack its called the EZ Flash 3-in-1 but if your looking for a cheap flash cart i recommend the acekard 2 on the same site ti's only $12 the EZ flash 3-in-1 is also there to and i got an 8gb microsd card for $20 tell me if you want the link
     
  14. playallday

    Member playallday Group: GBAtemp Ghost

    Joined:
    May 23, 2008
    Messages:
    3,773
    Location:
    [@N@[)@
    Country:
    Canada
    Yes, it's really good. I'm very happy with mine [​IMG] .

    You only need a slot 2 if you want to play GBA games, use the RAM for the Nintendo browser and/or the rumble. If I were you I would pass on a slot 2.
     
  15. NamelessRuin

    Newcomer NamelessRuin Member

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    15
    Location:
    chicago
    Country:
    United States

    cosign i just got my cyclo today from dealwoot.com took about three days and it was 47 with free shipping
     
  16. Pedobear

    Banned Pedobear Banned

    Joined:
    Nov 30, 2008
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    1. Cyclo offers some more capabilities than r4 (slo-mo, save)
    2. You can choose where to put all your stuff. You can dump it in the root, or organize (organize works better)
    3. Hottstuff
    4. I like cyclo, but its a lil more pricey. If you want bang for your buck, get Cyclo, but if you want cheap simplicity just use r4.
     
  17. Isaiah

    Member Isaiah The Conductor

    Joined:
    Aug 24, 2008
    Messages:
    525
    Location:
    Brisbane
    Country:
    Australia
    comparing a cyclo with an r4 is like comparing god with dirt

    Posts merged

    why get an r4 the team abandoned it and its dicontinued instead of an r4 get an acekard
     

Share This Page