[HELP] Can't load Gateway Mode

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by PECONAUT, Feb 20, 2015.

  1. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    Hey everyone so my 3ds was working fine last night but now I cant load the gateway mode. The screen is just stuck on the black screen. This is just a video to explain what happening.



    Information:
    • Nintendo 3DS XL on Ver. 4.2.0-9U with Emunand Ver. 9.5(I downgrade the 3DS from 9.2 to 4.2)
    • Formatted Emunand and Microsdcard completely using HPUSBDisk
    • I try using a different SD Card for Emunand but still go the same result
    • I try using different launchers versions (3.1 beta- 3.4beta) but had not luck
    • I try using launcher ver 2.9 Omega and it didnt go to a black screen instead it close the browser and gave me an error code
    • I try running the Spider DS Profile RopLoader to load Gateway from Nintendo Profile which use to work before but now it doesnt
    • I check the images online and I have a legit Gateway card purchased from realhotstuff.com
    • I currently don't have the blue card. let my cousin borrow it
    Other
    • I have a SysNand back up of version 4.2 and 9.2 save on my computer
    • Updated SysNand to 8.1 using Smash and still getting the same results
     


  2. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    have you tried clearing browser cache ?
     
  3. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    Yeah I try that
     
  4. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    did you, at any point, started a sysnand update and stopped it mid install ? because it can update some sysnand components
     
  5. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States

    I let my little cousin use it so he might had done it but I update my sysNand for 4.2 to 8.1 so shouldn't everything reset
     
  6. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
  7. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    I try it and it work so that mean it related to my 3ds. What can I do now
     
  8. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    try launching gateway now ,might work

    edit : wait, what is your 3ds version at the moment ?
     
  9. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    before it was 4.2 then update using smash to 8.1
     
  10. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    so, right now, your version is 8.1 ?
     
  11. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    yes

    Edit: Now when I run the exploit it gives me and error code instead of the black screen
     
  12. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    ok, can you try starting the gateway launcher ?
     
  13. Slushie3DS

    Slushie3DS Cold Beverage Lover

    Member
    707
    294
    Jan 9, 2015
    United States
    Try launching from a different site, such as http://fizazy.com/multirop/.

    I had the same problem, and it started working when I used the MultiLauncher.
     
  14. Lucifer666

    Lucifer666 all the world needs is me

    Member
    1,485
    697
    Apr 22, 2011
    The Fourth Dimension
    Have you tried holding L while the screen glitches out?

    Or just redownloading launcher.dat and trying again? Could work
     
  15. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States

    I change the launcher back to the original gateway one and now i get error code instead of the black screen. I try the different site and still get error code
     
  16. Slushie3DS

    Slushie3DS Cold Beverage Lover

    Member
    707
    294
    Jan 9, 2015
    United States
    Are you using the actual gateway Launcher.dat, or an edited one?
     
  17. Lucifer666

    Lucifer666 all the world needs is me

    Member
    1,485
    697
    Apr 22, 2011
    The Fourth Dimension

    An error code? What, you mean like you get kicked back to the home screen and that pop up message appears? When THAT shows up it means you have to delete cookies. try that again and see what happens
     
  18. PECONAUT
    OP

    PECONAUT Advanced Member

    Newcomer
    71
    22
    Jan 19, 2015
    United States
    The actual one from gateway not the edit one.

    Yeah thats what happens and I clear the cookies but still get the same error code
     
  19. capito27

    capito27 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    873
    1,006
    Jan 19, 2015
    Swaziland
    tried formatting sysnand ?
     
  20. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,802
    4,984
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    It really looks like a partial update, if the DS Profile exploit suddenly stopped working. The browser exploit is not working for everyone, but the DS Profile exploit should work for everyone on 4.x.

    Have you tried deleting cookies/cache etc. from the browser settings (there is a button to delete all browser data as well that may be better)? That seems to help for most people having problems with the browser exploit.
    If that doesn't help, it's probably a partial update and your best bet is to get a NAND mod installed and restore your 9.2 or 4.2 backup using that.

    hundshamer does NAND mods in the US for a reasonable price.
    There is a thread here: https://gbatemp.net/threads/3ds-unbricking-and-modding-services-now-with-custom-leds.362711/ but you need at least 100 posts to view that section.
    So if nothing else works, I suggest giving him a PM.
    The price is $32.00 including return shipping for a micro USB port and an SD adapter for an XL. That's everything you need to backup/restore the NAND from a PC using Win32DiskImager (or similar) minus a SD card reader, which you probably already have if you have a laptop.