Help a fool

Discussion in 'Acekard' started by tarka, Oct 17, 2012.

Oct 17, 2012

Help a fool by tarka at 9:26 PM (967 Views / 0 Likes) 6 replies

  1. tarka
    OP

    Newcomer tarka Newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Hello I have been using Akaio 1.89 sucessfully on a DS lite. The DS is broken but still just usable. Today I bought a used DSi verion 1.4e.
    After much reading, I downloaded Akaio 1.90 and ak2ifw_update_3ds43_dsi144_onDSL.nds onto the formatted sd card and placed into the DS lite. I sucessfully updated the firmware. I removed the sd card, placed into the DSi and got the usual black screen with error.
    The card still works on the DS lite, but not the DSi.
    Can someone please advise me. I posted on the acekard forum, but this forum appears more frequented.
    Many many thanks in advance for any advice for a fool
     
  2. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    word for word, what error are you getting?

    -another world
     
  3. RodrigoDavy

    Member RodrigoDavy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    "A fool can't be helped"

    I am willing to bet you actually didn't update your acekard. Did the acekard icon change? When you updated, was there a percentage bar?

    EDIT: When you update make sure you follow ALL the instructions, don't just press any buttons.
     
    1 person likes this.
  4. tarka
    OP

    Newcomer tarka Newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    In this case i think you are correct.
    Gave up on Acekard forum, very helpful, but alas, no joy
    Here is what i have done so far , formatted SD card, downloaded the Akaio 1.90 and ak2ifw_update_3ds43_dsi144_onDSL.nds and ak2ifw_update_3ds43_dsi144_onDSi_DSXL_3DS.nds.
    I put ak2ifw_update_3ds43_dsi144_onDSL.nds onto the card with akmenu4.nds withe rest of the Akaio 1.90 files.
    Inserted into DS lite and run the ak2ifw_update_3ds43_dsi144_onDSL.nds file. Told to remove the flash card , reinsert, then press B. Did that, told update successful.
    Here are some pics
    http://imgur.com/jiDwq
    When put back in DSi got this http://imgur.com/LoUhJ
    Here are the files on the card http://imgur.com/Czb1h and http://imgur.com/oFzYX
    Here is the icon http://imgur.com/fFXoQ which i am told is wrong one.
    The card still works on the DS lite but not the DSi.
    I am obviously doing something wrong, if you can tell me what, I would be very grateful
    Thanks
     
  5. RodrigoDavy

    Member RodrigoDavy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    Hope you didn't get offended with my comment, it was a joke really xD
    The icon is indeed the wrong one, the new icon should be of the game "RAFA NADAL TENNIS"

    I have a clue of what might have happened:

    You got to this screen, correct?
    http://imgur.com/jiDwq

    When you're in this screen press START, only START, not another button unless it's the START button. (I am only emphatizing so you don't make a mistake). If you press any other button besides the START button a screen will appear saying that your ak2i was succesfully updated.
    After you pressed the START button a screen should appear saying something like "Updating your AK2i. Don't turn off your system" you wait until the percentage reaches 100% and voilá. It will appear a screen saying update succesful, then just turn off your DS lite.

    If you still have any doubts, search the youtube for "update acekard 2i DSL". I hope I could help! :)

    EDIT: Tried to fix some english mistakes. I feel such like a english noob! :ha:
     
    1 person likes this.
  6. tarka
    OP

    Newcomer tarka Newbie

    Joined:
    Oct 17, 2012
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Dear RodrigoDavy, I cannot begin to tell you how grateful I am. God bless you.
    On the Ds lite all the writing has worn off, I think i was pressing the A button. This time i googled a picture and pressed the start button.
    I spent sometime on the Acekard forum earlier, and while they tried to help, I gave up.
    So thanks for your clear instructions, your time and expertise.
    You are an absolute superstar. :bow:
     
    1 person likes this.
  7. RodrigoDavy

    Member RodrigoDavy GBAtemp Maniac

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,453
    Country:
    Brazil
    No problem, bro!

    I've always been good at Mario Party :P

    [​IMG]
     

Share This Page