HDLoader (ps2)

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by aquarion, Apr 3, 2009.

Apr 3, 2009

HDLoader (ps2) by aquarion at 11:56 PM (1,325 Views / 0 Likes) 12 replies

  1. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    Basically my ps2's lens is pretty much wasted, it can no longer read dvd movies or cd's and it has a lot of trouble reading games. So i was wondering if there is an HDloader which doesn't require the use of a disc (I do have a modchip installed if that helps).
     
  2. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    HDLoader doesn't require the use of a disc anyway. The important question is whether you have an original chubby console and a Network adapter.
     
  3. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    The original console yes, a network adapter no.
     
  4. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    Well you need one to even consider HDLoader.....USBAdvance isn't really worth consideration. Better hit the bay and trading forums.
     
  5. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    well i do have what seems to be an hdloader iso, can that work?
     
  6. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    An hdloader.iso will run fine but to what end would you be running it if you don't have an HDD connected up to your PS2?
     
  7. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    hdd's aplenty, unless you need a special hdd?
     
  8. Joe88

    Member Joe88 [λ]

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    11,185
    Location:
    NYC
    Country:
    United States
    you need to use a hard drive that fits the network adapter
    maxtor is very well known for fitting good
     
  9. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    aquarion - you'll need to be able to connect the HDD to the PS2 in some way...that's where the NA comes in!
     
  10. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    So the front usb ports on my ps2 are useless? Damn that sucks.
     
  11. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,657
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    Yep, you need one of this.

    Then you can plug your HD into that.

    BTW, I had one but I only used it one time. Now I can't remember correctly... but didn't you had to use the HDLoader DVD to run games from HD?
    So I guess that a completely dead lens won't get you anywhere in every case [​IMG] If it still reads a bit, even slightly, you might be able to run the disc.

    I also remember that there was a method to install the HDLoader to a MemCard and boot it from there, but I can't REALLY remember anything else on it :/
     
  12. xist

    Member xist ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Messages:
    5,861
    Country:
    United Kingdom
    The front USB ports are useless with HDLoader but not with HDAdvance. However, HDAdvance is next to useless (well i admit that's an overly harsh and negative view!) since those USB ports are USB 1 and hooking up an external HDD is going to give you speed and compatibility issues.
     
  13. aquarion
    OP

    Newcomer aquarion Member

    Joined:
    Apr 3, 2009
    Messages:
    17
    Country:
    Netherlands
    I see, well I'm going Network Adapter hunting then(unless those cost more then a new ps2, if that is the case I'll buy a new ps2 [​IMG] ) . Thank you
     

Share This Page