Having Cheat problems

Discussion in 'Acekard' started by Couugghhing, Jul 22, 2009.

Jul 22, 2009

Having Cheat problems by Couugghhing at 2:33 AM (953 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Couugghhing
    OP

    Newcomer Couugghhing Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    I downloaded the latest cheat file (Acekard 2 Official v4.17 *Update File*) and unzipped it.

    I opened my SD, and replaced AK2menu.nds in the root, as well as put the "cheat.xml and cheat.dat" file in the "ak2/cheats" folder.

    I turned on my DS after putting the SD card back into AK2 and AK2 into the DS. I went to "DQ5", pressed start and went to cheats. It said, "No Cheats in cheat database" followed by a window.

    In that window, I pressed Y to change the cheat file to ".dat" and then pressed rebuild, but I get an error message saying it couldn't find any cheats. I did the same thing except I changed the cheat file to ".xml", and it said the same thing: it couldn't find any cheats.

    Any help would be awesome. I'm really new at this stuff.
     
  2. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    It has to be a clean ROM.
     
  3. Couugghhing
    OP

    Newcomer Couugghhing Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    How do I know if I have a clean ROM, and how do I get a clean ROM?
     
  4. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    Well, can't really say that here. Just search for one on a torrent site...unless it says otherwise, it should be clean.
     
  5. Couugghhing
    OP

    Newcomer Couugghhing Member

    Joined:
    Nov 22, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    United States
    If I replace my ROM, will my .sav file be compatible with the new ROM?

    I'll replace it in an hour. I hope this fixes it [​IMG]
     
  6. Da-Bomb1

    Member Da-Bomb1 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 19, 2009
    Messages:
    795
    Location:
    BC, Canada
    Country:
    Canada
    The sav file must have the exact same name as the ROM.
     
  7. BoxShot

    Member BoxShot Chiyo-chan :3

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    3,447
    Location:
    Middle of the ocean.
    Country:
    United States
  8. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    database from cheats.gbatemp.net supports only clean rom!
    so how find out yourself?

    use r4cce - add game - in between the game id and DUPE you will see a . . .
    click the . . .
    after that click DUPE
    if there is no DUPE means your rom's ID is different and 99% of the time would be a patched rom
    if there is a DUPE that means your rom'S ID is the same as our database
     
  9. Frederica Bernkastel

    Member Frederica Bernkastel WebPerf and PWA advocate; @antoligy on Twitter

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    3,145
    Location:
    Hinamizawa
    Country:
    United Kingdom

Share This Page