1. KMFDManic

    KMFDManic GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2017
    Messages:
    742
    Country:
    United States
    UPDATE 12-18-17

    Today's Magnificent Update includes many things. First-off, courtesy of the collaborative efforts of DanTheMan827, Melthris, and myself, you now have ability for Custom Fonts (Fonts Folder)! Pat yourselves on the back. You have all done so extremely well with USB-HOST, that I have now retitled the Advanced Users Folder! I have restructured all HMODS to be within one directory. USB-HOST Specific ones are prefixed, accordingly. MAME 2003 System 32 Variant Fixed! I included 4 more of my personal Ripping Tools; TurboRip, Popstation GUI, PocketISO, and ISO Compressor. I have used them all in previous Videos of mine. RetroArch is Updated to 1.6.9. (Thanks pcm720!!!) I also Updated FCEUMM. Filters for Extreme RetroArch also Updated. As for the Main Core Updates, I have done MANY this time around, including 4DO, FBA 2016, Gambatte, MAME 2003 (SNK Vs Capcom Bootleg & In Your Face now work; Thanks gamez-fan & twinaphex!), MAME 2010 (Thunder Cepter, Shaolin's Road, Final Lap, Shadow Dancer, Chouji Meikyuu Legion, Refresh Rate Fixes, etc.; Thanks wonder199999 & twinaphex!), Mednafen NGP, Mednafen Mednafen PCE-Fast, PC-FX, Mednafen SuperGrafx, Mednafen VB, Mednafen WSwan, mGBA, PCSX ReArmed Neon, SNES9x2010, and VBAM. To expect in next Update/s will be newer revisions to hakchi1!!! I will also be doing video tutorial on USB-HOST for NESC, as well as an overview of my Current Core Set. Enjoy Today's Considerable Update!

    https://github.com/KMFDManic/NESC-SNESC-Modifications/releases/
     
  2. karloz25

    karloz25 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Dec 11, 2010
    Messages:
    444
    Country:
    United States

    what are the steps of updating to this version if I have a previous old version?
     
  3. maande80

    maande80 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    202
    Country:
    Indonesia
    That's exactly what I wrote. Not to mention that it's the latest version that is included in his sets.
     
  4. The Frenchman

    The Frenchman GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    690
    Country:
    Canada
    Turns out I was using an old version of retroarch, updating it gave me borders instantly...

    I was using the very first release from Cluster...
     
  5. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    29,919
    Country:
    United States
    Well, you still need to disable them in Canoe first, the black border option and it works
     
    The Frenchman likes this.
  6. The Frenchman

    The Frenchman GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2008
    Messages:
    690
    Country:
    Canada
    Yes but previously I tried all options and countess times and there wasn't any...

    Now when turning them on, they are for all consoles...
     
  7. the_randomizer

    the_randomizer The Temp's official fox whisperer
    Member

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    29,919
    Country:
    United States
    Yeah, but at least it's a very stable emulator to say the least.
     
  8. bandicoot37

    bandicoot37 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    39
    Country:
    France
    Is there a way to convert quickly .desktop from NESC to SNESC
     
  9. evilvoice

    evilvoice Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    Use notepad++ and do a mass find in files and replace
     
  10. bandicoot37

    bandicoot37 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    39
    Country:
    France
    that my problem lol too much work
     
  11. evilvoice

    evilvoice Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    It's a batch replacement, I just don't think there is anything easier. Make sure you filter for desktop files and search subdirectories. Set main directory to your games folder. Put in the command from NES and replace with command from SNES. Hit replace all. Done
     
  12. Tan JT

    Tan JT Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 11, 2013
    Messages:
    1
    Country:
    Malaysia
    hi guys.need to ask something. I installed km retroarch 12 17 17 and all the retroarch games just load to a black screen. had to reinstall previous version of the retroarch to fix it. is there some problem with the latest 1.6.9 retroarch on snes classic?
     
  13. StanLi

    StanLi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 19, 2017
    Messages:
    1
    Country:
    Trinidad and Tobago
    I have the same problem.
     
  14. Advokaten

    Advokaten GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 23, 2017
    Messages:
    162
    Country:
    Sweden
    You must've missed a step. Did you start from scratch or update hakchi-gui? Either way, provide the steps you used. It's impossible for us to help somebody who's yelling "IT'S NOT WORKING".

    What are the filename of the games? If it contains special characters, remove them.
     
    Last edited by Advokaten, Dec 19, 2017
  15. bandicoot37

    bandicoot37 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 21, 2013
    Messages:
    39
    Country:
    France
    Thanks i use this soft Useful File Utilities and the plugin batch replacer
    With this in one click it change all my desktop with /usr/share/games/nes/kachikachi/ to /usr/share/games/
    thanks for help me to find this
     
  16. evilvoice

    evilvoice Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    I followed KMFDManic video for DosBox on Commander Keen. I simply don't have the ability to map any keys to the gamepad. Can somebody help? I'm using 2.21d dual boot SNES/NES and I'm loading it on the SNES side.
     
  17. evilvoice

    evilvoice Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 10, 2017
    Messages:
    65
    Country:
    United States
    I'm glad you got it figured out, though I still think notepad++ would have been just as easy.
     
  18. Spottedfeather

    Spottedfeather GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    I was watching a video about the snes classic and hakchi and they mentioned that the more games you have, the fewer save states you can have. How many games can you have and still have space for at least one suspend point per game ?
     
  19. maande80

    maande80 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 30, 2010
    Messages:
    202
    Country:
    Indonesia
    Yes, I did it from the scratch.
    Started with 2.21e, uninstalled everything, reinstalled the hmods, flashed original & custom kernels, saved the settings, then continued with the latest hakchi gui, did the "sdufrm" commands, then moved on to DanTheMan hakchi up to sync the game using shift + F5. I even copied+pasted KMFD's sample of boot.png on the USB flashdrive's /hakchi/ directory.
     
  20. Spottedfeather

    Spottedfeather GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 19, 2013
    Messages:
    302
    Country:
    United States
    if you use the extra space mod which moves save states to a 50mb section, will you be able to delete them with the save state manager ?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - hakchi2, simple,