Hacked Switch won't detect RCM

weefsat

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 25, 2017
Messages
11
Trophies
0
XP
575
Country
United States
Hey! I have a hacked switch I didn't use for a while. I was running an old version of Kosmos on it (and if I remember correctly it also has autoRCM enabled).

I wanted to play it and it didn't turn on, so I assumed it ran out of power at some point and went to my PC to load a payload onto it with TegraRCMGUI.

The RCM connected, I could load the test payload succesfully, then I loaded hekate 5.0.0 (the old one I had on my PC from the time I used Kosmos) some atmosphere and Kosmos logos diplayed and it shut down. I tried again and the same thing happened. I disconnected the USB and tried the process again from start and now I can't even make the RCM connection anymore, though my PC recognizes that a Switch is connected. Anyone have any idea what's going on and what I should do?


Edit: I managed to get back into RCM by holding the power off button for 30 seconds, but I still can't get into CFW, I jsut get logo displays and then black screen.

Thank you for your time and help guys, I appreciate it!
 
Last edited by weefsat,

Kallrkyle

Well-Known Member
Member
Joined
Jul 23, 2021
Messages
211
Trophies
0
Age
52
XP
287
Country
Denmark
Connect the charger, after 5 min hold power down for 15 sec, then let it charge for a couple of hours, then try again
 

Xanol

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 5, 2016
Messages
32
Trophies
0
Age
23
Location
Minnesota
XP
340
Country
United States
Try taking out the sd card and blowing on it and/or just reinserting it. Sometimes the payload will run but it won't have anything TO run because the system isn't recognizing the card.
 

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
19,048
Trophies
2
Age
29
Location
New York City
XP
13,492
Country
United States
Hey! I have a hacked switch I didn't use for a while. I was running an old version of Kosmos on it (and if I remember correctly it also has autoRCM enabled).

I wanted to play it and it didn't turn on, so I assumed it ran out of power at some point and went to my PC to load a payload onto it with TegraRCMGUI.

The RCM connected, I could load the test payload succesfully, then I loaded hekate 5.0.0 (the old one I had on my PC from the time I used Kosmos) some atmosphere and Kosmos logos diplayed and it shut down. I tried again and the same thing happened. I disconnected the USB and tried the process again from start and now I can't even make the RCM connection anymore, though my PC recognizes that a Switch is connected. Anyone have any idea what's going on and what I should do?


Edit: I managed to get back into RCM by holding the power off button for 30 seconds, but I still can't get into CFW, I jsut get logo displays and then black screen.

Thank you for your time and help guys, I appreciate it!
How is the SD card formatted?
 

HulkWogan

Active Member
Newcomer
Joined
May 1, 2018
Messages
37
Trophies
0
Age
42
XP
237
Country
United Kingdom
I had this happen once, just charge it for a while, send the payload via Tegrarcm then instantly disconnect from PC and connect to an official charger. You will need to do this quickly I may add.

It will now charge as expected, I spent days with this problem and that was the only solution that worked.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
    Xdqwerty @ Xdqwerty: @BigOnYa, lol