Got a new pc, screen keeps flickering

Discussion in 'Computer Software and Operating Systems' started by Peniskoker, May 9, 2017.

  1. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Hey guys,

    I got a new pc and this happens all the time:


    Any idea what causes this?

    Windows 10 creator update
    I5 7600K
    GTX 1070 8 gb
    8 gb RAM

    help me pls 'cauze im stupid
     


  2. CayFun

    CayFun GBAtemp Regular

    Member
    101
    31
    Feb 10, 2017
    United States
    The depths of Depression
    For some reason i'm unable to view the video, Is all the video connections properly connected? If so maybe something to do with the Drivers for your GPU.
     
  3. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Ah i see the video is private. Gonna swap it to public now

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Ill gonna update them again and reconnect the gpu.

    I realiZe it is bearly visible in this vid, but the problem is it looks like the screen is always adjusting. Same if i dont play games and sometimes the screen goes black for a sec
     
  4. MionissNio

    MionissNio GBAtemp Regular

    Member
    291
    116
    Jul 4, 2012
    Faulty HDMI replace it, had the same issue this fixed it.
     
  5. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Same HDMI is used on my ps3, no issues ...
     
  6. CayFun

    CayFun GBAtemp Regular

    Member
    101
    31
    Feb 10, 2017
    United States
    The depths of Depression
    Instead of a faulty HDMI it could also very well be a loose HDMI Connector on the GPU.
     
  7. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Gonna check it out
     
  8. GamerzHell9137

    GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,824
    1,645
    Nov 1, 2011
    Bosnia and Herzegovina
    Uhh, i don't see any flickering for some reason?
     
  9. MionissNio

    MionissNio GBAtemp Regular

    Member
    291
    116
    Jul 4, 2012
    Try the display port if you have a cable of that.
     
  10. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Alright guys here is a new video



    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    HDMI cable is also used for the ps3, no problems with it.
    Tv is working normaly.
    I think the computer have problem but it dont know what it is.

    I have the computer about 1 month now

    As u can see it blinks the hell out of it.
     
    Last edited by Peniskoker, May 12, 2017
  11. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Anyone??

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Dont have cable
     
  12. GamerzHell9137

    GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,824
    1,645
    Nov 1, 2011
    Bosnia and Herzegovina
    Have you tried a different HDMI cable?
    You're using fresh drivers and have uninstalled the old ones?
    Have you played around your GPU display settings?
     
  13. KingBlank

    KingBlank King of Nothing

    Member
    559
    214
    Sep 17, 2008
    New Zealand
    New Zealand
    What resolution and refresh rate are you using? if it is higher than standard 1080p you might be overloading the connection.
     
  14. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Yes, other HDMI gave the same issue.

    Yeah im using fresh drivers.

    What settings gpu are u talking about?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    60 hz
    4k.

    But it also occurred with 2K and 1080p settings, in-game and desktop
     
  15. GamerzHell9137

    GamerzHell9137 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,824
    1,645
    Nov 1, 2011
    Bosnia and Herzegovina
    upload_2017-5-12_10-51-19.png
    Color depth etc, try those. I know i have weird colors and ghosting with different color output formats.
     
    Peniskoker likes this.
  16. KingBlank

    KingBlank King of Nothing

    Member
    559
    214
    Sep 17, 2008
    New Zealand
    New Zealand
    Try plugging the HDMI into your motherboard HDMI port, rather than your GPU one... Could be a faulty GPU.
     
  17. LittleFlame

    LittleFlame Thinks he's better than all of you

    Member
    755
    2,143
    Jan 30, 2015
    Netherlands
    That one place
    weird question but do you have adaptive lighting on?
     
  18. TeamScriptKiddies

    TeamScriptKiddies Licensed Nintendo (indie) Game Developer

    Member
    1,900
    1,317
    Apr 3, 2014
    United States
    Planet Earth :P
    If it isn't already past the store's return policy, I would return the PC, you shouldn't have to deal with it. Otherwise file a warranty claim on it, something is definitely up, and if you just bought it, it shouldn't be doing this.
     
  19. Peniskoker
    OP

    Peniskoker GBAtemp Regular

    Member
    214
    22
    Feb 15, 2015
    Bosnia and Herzegovina
    Tried, no screen. It gives black screen

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Well i tried that too. But i cant get in the cpu settings. Tried to download the Intel driver graphics bla bla but it says my system doenst require the minimum settings:

    I got
    I5 7600k
    GTX 1070

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    U think it is the gpu fault? I opened the pc and check the connections. Everything seems fine... Dont want to go the trouble of returning and waiting :(
     
  20. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    11,856
    5,014
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    You may have the iGPU disabled in your BIOS.
    Anyway, it does look like it could be a faulty GPU. All sorts of odd issues can occur with a faulty GPU. I'm not really sure though.