genesis and snes emulators won't recognize my HD

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by CyborgLizard, Jul 3, 2010.

  1. CyborgLizard
    OP

    Newcomer CyborgLizard Advanced Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    85
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    So I have a western digital 1TB HD with genesis and snes roms on it. Problem is, when I use my snes emulator and selected usb mass storage device it says none is attached. When I use my genesis emulator and go to USB it keeps going to the SD card. I know that my HD works because I have media files on it that I use with WiiMC and it recognizes the drive no problem. Any one know what is going on?
     
  2. lost_loven

    Member lost_loven GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 8, 2010
    Messages:
    115
    Country:
    Canada
    format the drive fat32, ntsf drive format doesn't work. Worked for me, same problem 2 weeks ago.

    lost
     
  3. matguitarist

    Member matguitarist GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    458
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    try deleting the config file or try one of my mod or be sure to have latest version

    Mod Emualtor
     
  4. CyborgLizard
    OP

    Newcomer CyborgLizard Advanced Member

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    85
    Location:
    Japan
    Country:
    United States
    Tried making a FAT32 partition...same problems. tried deleting config files... same problems. It will only let me boot genesis/snes roms from the SD card. Which would be okay since in total there are about 1.5gigs or roms. Only I have all my homebrew stuff on my SD card, and its only 2gigs. I have an 8gig SD card but from what I gather they do not work well when using it with homebrew. Or am I mistaken?
     
  5. Clarky

    Member Clarky Don't you know who I think I am?

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    1,960
    Country:
    United States
    if you are using the latest version of the emus make sure you have the newest cios installed. Besides that is the fat32 the primary partition?
     
  6. mightymuffy

    Member mightymuffy fatbaldpieeater

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,207
    Location:
    Wigan, UK
    Country:
    United Kingdom
    I remember something about the Wii only reading HDs up to about 500Gb (or was that partitions up to 500Gb?) ?? Is this the problem? (I just use an old 250Gb for my Wii...)
     

Share This Page