GeeXboX problem

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Kwajongen, Apr 6, 2009.

Apr 6, 2009

GeeXboX problem by Kwajongen at 9:26 PM (1,345 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. Kwajongen
    OP

    Newcomer Kwajongen Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    Hi,

    I have downloaded and installed GeeXboX according to the instructions included with the files.
    The menu appears but I cannot neither move the cursor nor scroll it down, everything is frozen and the only way to get the Wii back to life is to power it off.

    I follow the instruction, I press both 1+2 from my wiimote and get the four flashing lights, but nothing moves after that.

    Any idea why?

    My wii is software modded (TP).

    Thank you
    Alex
     
  2. geegee

    Member geegee GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    138
    Country:
    United States
    I get the same thing with the newest copy. Older copies work fine. You shouldn't have to press 1+2, that was only from the program's first release.
     
  3. Kwajongen
    OP

    Newcomer Kwajongen Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
    Well, if this is a known bug it seems strange to me that it has not been fixed yet [​IMG]
    However, your suggestion is to go down to Alpha5, where can I download this version from?

    Thank you!
    Alex
     
  4. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
  5. WiiShizzza

    Member WiiShizzza Graphics juggler

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,201
    Country:
    Germany
    don't have these problems in alpha6...
    to activate the wiimote, hitting the cross work....
     
  6. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    the one i posted is a unofficial pimp nasty build i also gave it a zelda theme for shits and giggles lol it includes the djdynimite/ geexbox channel with forwarder and alot of extras better usb drive support thanks to it being the UO build

    Formats Supported:

    MPEG/VOB, AVI, Ogg/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, RealMedia, Matroska (mkv) popular for blu-ray rips, NUT, NuppelVideo, FLI, YUV4MPEG, FILM, RoQ, PVA files, supported by many native, XAnim, and Win32 DLL codecs. You can watch VideoCD, SVCD, DVD, 3ivx, DivX 3/4/5, WMV and even H.264 movies.

    Install Info:

    Simply place the apps,wad and geexbox folders included in the Zip archive on your SD cards root directory and then load wad manager intall GeeXbox.wad and launch the channel

    Optional

    * USB keyboard
    * Bluetooth mobile phone (MIDP 2.0-compatible with AT+CMER implementation)
    * USB ethernet adapter/PC-to-PC link cable (theoretically any model supported by linux 2.6.24.4 should work)

    * USB Mass Storage Device AKA USB EXTERNAL HDD SUPPORTED

    (flash disks, card readers, external enclosures, etc. Supports reading of nearly all major *nix/Win/Mac partition types and writing the majority of them except NTFS/UFS)
     
  7. teq

    Member teq GBAtemp Maniac

    Joined:
    May 13, 2008
    Messages:
    1,232
    Country:
    United States
    From what I remember, GeeXboX never seemed to like GC memory cards or when the write lock on your SD card was disabled.

    If that doesn't work, playing around with the Mplayer config file never hurts.
     
  8. vettacossx

    Member vettacossx Wii Theme Team Founder

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    1,329
    Location:
    Right Behind You! Uh Oh!
    Country:
    Ireland
    i always have mine plugged in maybe you used an old build bro try that modified one [​IMG]
     
  9. maduin

    Member maduin GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 13, 2006
    Messages:
    417
    Country:
    United States
    do you have your Gamecube Controller Plugged in? This is a common problem for me after I've been playing Smash, I forget to unplug the GC controller and Geexbox chooses that as the default controller.

    Or, try all of your Wii Remotes, for some reason, only one of my remotes every works with the new geexbox, even if I try to sync up another one, it's always just the one that connects.
     
  10. Kwajongen
    OP

    Newcomer Kwajongen Member

    Joined:
    Jan 28, 2009
    Messages:
    27
    Country:
    Canada
  11. netghost007

    Newcomer netghost007 Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Australia
  12. netghost007

    Newcomer netghost007 Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    30
    Country:
    Australia
    Does anyone has the DOL Forwarder Channel for geexbox alpha6 ?
    All I can find just for elf. not for dol.
     
  13. strangephish

    Newcomer strangephish Member

    Joined:
    Jan 21, 2009
    Messages:
    28
    Location:
    Vermont
    Country:
    United States
    I'm on 4.0U and I have alpha6, once mine loads to the end it shuts off my Wii. Anyone know why that happens. Thought it could be the hard drive but removed it and still shuts off my Wii. Any help would be great
     
  14. Smartpal

    Member Smartpal The Guitar Guy

    Joined:
    Feb 10, 2009
    Messages:
    1,037
    Location:
    New Delhi, India
    Country:
    India
    I have the same problem with alpha6.
     

Share This Page