GBA Games using M3 Real/Zero

Discussion in 'M3 Adapter' started by RalphUp, Jan 8, 2010.

Jan 8, 2010

GBA Games using M3 Real/Zero by RalphUp at 12:43 PM (1,854 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. RalphUp
    OP

    Member RalphUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    Hi all,
    in the M3 Simple you could place a GBAFRAME.BMP in the SD card and it would put a Nice Boarder around the GBA game screen.
    Anyone know if this is supported in the M3 Real Touchpod or Sakura? and If so how to make it work?

    Thanx
    R
     
  2. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,801
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    It does indeed work with Touchpad and Sakura, if I am correct all you need to do is put the border in with the GBA games and name it the same as the ROM file
    Or use BorderDS
     
  3. RalphUp
    OP

    Member RalphUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    Thank, but that doesnt work, I have a BMP and renamed it to match ROM name in GBA folder, but it didnt work. does it need to be a certain image type like PNG or some other?

    What do you mean by use BorderDS ???
     
  4. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,801
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    BoderDS is program used to put borders on GBA Games...I can't seem to find it really.
    And try other file names, I never really put borders on my GBA games, but I read it up somewhere on how to do it.
    http://m3wiki.com/index.php/Gba-border
    This has some info on it
     
  5. RalphUp
    OP

    Member RalphUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    Thanks for that, I presumed it was some sort of tool to add the border but GOOGLE wasn't helping there today! ;-)

    Would prefer just to have some PNG or BMP file on the sd card that always loads when running GBA rom.
     
  6. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,801
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Your welcome ^-^ I have been searching around myself to help and so far I can't find anything on how to do it.
    Although I did find out they are GBA frame and you can do them on R4 >.
     
  7. RalphUp
    OP

    Member RalphUp GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    129
    Country:
    United States
    yeah I had this on my M3 simple as stated which was basically the original R4 card
     
  8. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    I've done a search & found a possible link for BorderDS - I've had to sign up to another forum to be able to download it but I've now uploaded it to Filetrip

    Don't know if it is the same program as mentioned by 'A Gay Little Cat' but there's no harm in trying Find it here
    I can't try it out as I've got a DSi (No GBA possible)
     
  9. Crystal the Glaceon

    Member Crystal the Glaceon GBAtemp Inkling™ Squishies~

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    14,801
    Location:
    Inkopolis
    Country:
    Antarctica
    Thanks, you probably found that on the same site I found it, but I am in school right now so I can't test it either. I will test it when I get home
     

Share This Page