GBA games on slot 1?

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by deathboy333, Jul 3, 2008.

Jul 3, 2008

GBA games on slot 1? by deathboy333 at 1:55 AM (1,382 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. deathboy333
    OP

    Newcomer deathboy333 Member

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Israel
    is there any way to play gba games on slot 1 in the ds?
     
  2. pepsibluehawk87

    Member pepsibluehawk87 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    266
    Location:
    Everywhere yet nowhere
    Country:
    United States
    Nope, there isn't.
     
  3. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    No. The DS isn't fast enough to emulate GBA.
     
  4. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Gba-games doesn't have to be emulated due to the fact that the DS has all the hardware needed to run an actual Gba-game. Since it has all the needed hardware no one is interested in making an emulator that wouldn't be playable at all when you can simply buy a slot 2 flashcart.
     
  5. deathboy333
    OP

    Newcomer deathboy333 Member

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Israel
    well thats retarted the idie of the flash card is not to pay for games -.-
     
  6. Minox

    Supervisor Minox Spytech Employee

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    5,617
    Country:
    Sweden
    Why not just buy a slot 2 flashcart?
     
  7. deathboy333
    OP

    Newcomer deathboy333 Member

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Israel
    im living in israel so buing an slot 2 flash card means spending 20 dolor that i dont have (saiving for an new pc) and 20 days of waiting for it so that is an problem....
     
  8. gratefulbuddy

    Member gratefulbuddy amateur lunatic

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    802
    Location:
    on the wheel
    Country:
    United States
  9. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    GBA code won't execute directly from slot 1.

    And as I said, DS isn't fast enough to emulate GBA.

    So neither of those ideas are going to work.
     

Share This Page