GBA ExpLoader v0.58 patch for m3, iTouchds

Discussion in 'EZ-Flash' started by bugmenever, Jan 9, 2009.

Jan 9, 2009
  1. bugmenever
    OP

    Banned bugmenever Banned

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    United States


  2. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Wow [​IMG]

    I have just tested your patch on my M3Real + Ez 3in1 and "This hardware is now available" [​IMG]
    Great patch bugmenever !

    Thank you so much ! [​IMG]
     
  3. powered_by_tux

    Member powered_by_tux GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    167
    Country:
    Germany
    Thanks, bugmenever. Yery much, indeed.

    You are my hero! [​IMG]
     
  4. carterman

    Member carterman GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 22, 2007
    Messages:
    226
    Location:
    Lubbock, TX
    Country:
    United States
    Works great. Now, I wonder if this will work for GBA Backup Tool or if a patch for that one can be made. It can be done, you have shown us this. Your awesomeness can only be exponentially increased by making one for GBA Backup Tool. :
     
  5. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    it's an ips patch so it will only work on gba exploader 0.58, nothing else.
    unless off course the creator decides to make more patches.
     
  6. glitchbit

    Member glitchbit GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2006
    Messages:
    114
    Country:
    United States
    Out of everything I have tried which has been literally every suggestion on how to get this to work on m3 real (stock firmware, or otherwise) this is the only thing that has worked and it works on sakura so I assume it likely works on itouchds and m3 real stock as mentioned.

    This thread should be stickied by the mods, because out of all the false info out there this really does work. I will probably notify DX because without this they and others will have a lot of upset customers.
     
  7. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Yes it works great ! i have the patched GBA exploader 0.58b on M3Real and my ez 3in1 first generation. [​IMG]

    Hope bugmenever will release a patch for GBA Backup Tool too. [​IMG]
     
  8. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom

    which ips patcher and which release of exploader did you use !?

    does not seem to work with my 3 IN 1 or my M3 REAL GBA EXPANSION [​IMG]

    Im also using the TRIPLE loader sakura/itouch/m3 real loaders what are you using?
     
  9. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
  10. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    Hmmmm I think I have a second gen 3 IN 1 ... seem to have vague memories having to use an updated version as they changed the chips or something maby thats why maby whoever made the fix has a v1 so has not found the glitch on new chipsets [​IMG]
     
  11. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    When you launch the patched version of GBAexploader 0.58b, do you have the message :
    "This hardware is NOT available" ? or you have something else ?
     
  12. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    It says this hardware is now available (A) confirm then it HANGS forever on Initialize (I know it makes a couple of folders in the Initialize process but it does not go further! [​IMG]

    unlike the 0.57 version that works and gives the green layout with the options and settings etc [​IMG]
     
  13. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    Ok. Seems that the DLDI driver can't create folders. Your microSD is ok ?
    Verify it with the checkdisk command on your PC :
    chkdsk x: /f
    where x: is the letter of your microSD PC card reader.
    As you are here, checkdisk will gives you cluster's size. Which size you have ?

    And if it can help, i have tested on a M3real with firmware E32
     
  14. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    thats just it ....it does! make the folders [​IMG]

    are you using the triple or just the standard M3 REAL loader?
     
  15. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    The standard one. [​IMG]

    Also you might try with Cory1492's GBAldr perhaps it could fix somewhat your problem in re-initializing the hardware.

    BTW, Cory1492 has not yet updated his homebrew to work with the last ez 3in1Plus.
     
  16. damio

    Newcomer damio Member

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    Australia
    Try moving some of the other files around in the same directory.
    Mine always hung on "Initalize..." when I had the SoftReset.M3DS file in the root (for some reason it works now)
     
  17. tirges

    Newcomer tirges Member

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Belgium
    Wow! That did the trick :-)

    Mine also stuck on Initialize... (M3 Real GBA Expansion : (gets identified as [M3/G6]) , and the EZ3-in-1 , new version (gets identified : [New3in1])

    I wouldn't have thought to try removing SoftReset.M3DS from my card , thanx!
     
  18. Mbmax

    Member Mbmax Homebrew addicted

    Joined:
    Nov 7, 2006
    Messages:
    2,272
    Country:
    Antarctica
    So Rudolph is working for the M3 Team or what ?
    If i understand the situation here.
    The ez 3in1 can't be used on M3Real and Itouch because Rudolph has excluded them from GBAexploader 0.58b.
    BUT, he has also included the support of M3 GBA expansion pack so it can be used on other flashcart than M3Real or Itouch.

    At the end, he has excluded the ez 3in1 to work with M3Real/Itouch so users of those flashcarts must buy the M3 GBA expansion, and he has included support of the M3 GBA expansion so the M3 Team can also sell this for other flashcart (without published sources ?!).
    In Japan, M3 team is doing great as i can see ! [​IMG]
     
  19. Hell_AleX

    Member Hell_AleX GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 3, 2009
    Messages:
    123
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    so ehm... is this patch for the ez 3-1Pls or not? it's very confusing...:-?

    and does this work on the EDGE card? if not... will it be patched for it too?
     
  20. popdog23

    Newcomer popdog23 Newbie

    Joined:
    Feb 16, 2009
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    I have an itouchds and it hangs on initializing. Any help?
     

Share This Page