1. Normmatt

    Normmatt Former AKAIO Programmer
    Member

    Joined:
    Dec 14, 2004
    Messages:
    2,159
    Country:
    New Zealand
    Nice it works on my M3SD now [​IMG]
     
  2. bclowe

    bclowe Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    is there a certain place you put the ini file? it still doesn't work
     
  3. Inspektor

    Inspektor Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I just tried Metroid and it started, but there seems to be a huge lag and you can't move.....Not sure if it's just me or there are still problems with the series after all.
     
  4. leetdude_007

    leetdude_007 Official GBAtemp Assassin That Has Never Killed An
    Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    997
    Country:
    United States
    Rudolph is single-handedly unifying all the slot-2 devices for DLDI slot-1. I'm impressed with the persistence he has, although many months late with my cheers to Rudolph....
     
  5. jesterscourt

    jesterscourt Not Brad.
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2007
    Messages:
    2,298
    Country:
    United States

    He is quite a trooper, once he and Team Cyclops have soft-reset for the GBAExpLoader for the CycloEvo, I'll be donating to his Paypal, really and truly.
     
  6. Kellicros

    Kellicros GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2006
    Messages:
    412
    Country:
    You place it a the root directory of your card.
     
  7. saulin

    saulin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 20, 2003
    Messages:
    161
    Country:
    But no soft reset yet? Also no support for cheats? No RTS?

    I think I'll stick to the M3 GBA Expansion pack on my DSL for now since it has more features.
     
  8. snakerdlk

    snakerdlk Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 13, 2008
    Messages:
    3
    Country:
    Brazil
    hi
    I have an EZV 3in1 Expansion Pack and an R4DS with the latest firmware..

    I used and gbaldr.nds to load and GBA game to the expansion card(seems it is the new hardware) and have played a bit...
    I want to use the GBA ExpLoader but Im afraid my save game will vanish...

    Does the GBA ExpLoader save the saved game and when I load the game another time, will it put the save game back ?
     
  9. bclowe

    bclowe Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    84
    Country:
    United States

    I really don't think that soft reset, cheats or RTS will ever be added, because that has to do with the 3-in-1's actual hardware. [​IMG]
     
  10. DanTheManMS

    DanTheManMS aka Ricochet Otter
    Member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,341
    Country:
    United States
    It's actually not possible to store a GBA binary in Opera RAM and then launch it in GBA mode. Once GBA mode starts, it begins executing data at 0x8000000 (give or take a few zeros) while the RAM pak's writable area doesn't start until 0x9000000 (again, give or take some zeros). This might be to prevent GBA games from ever running on it or maybe it was simply to make absolutely sure the DS recognized it as an expansion pack and not a GBA game.
     
  11. Gman 101

    Gman 101 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 7, 2007
    Messages:
    438
    Country:
    I see some stuff about multiple saves... what's up with that? I have no clue about it cos I'm still stuck on version 0.3 or something early [​IMG]
     
  12. Minox

    Minox Thanks for the fish
    Former Staff

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    6,777
    Country:
    Japan
    Disregard this post...
     
  13. Sephi

    Sephi fool
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,851
    Country:
    United States
    kaktus.ds has already mentioned the release of 0.54 on page 2.
     
  14. Bri

    Bri GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    Can anyone decipher what the difference is between 0.53 and 0.54?

    -Bri
     
  15. Sephi

    Sephi fool
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,851
    Country:
    United States
    multiple fixes, mainly with PSRAM corruption fixing with certain slot-2 carts
     
  16. azotyp

    azotyp GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    1,175
    Country:
    Poland
    Will that program work with gba games on supercard dsone sdhc with ez v 3in1 rampack (I'm asking cose friend of mine want to buy that combo).
     
  17. 94dan

    94dan GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    M'mmkay, the changes sound good. I'll download it, but... Any broken games (that work on the original tool)? I really need that answered.
     
  18. Sephi

    Sephi fool
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,851
    Country:
    United States
    it is probably compatible
     
  19. 94dan

    94dan GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 18, 2007
    Messages:
    122
    Country:
    United States
    No, I mean, I remember the first topic on this tool (0.0?), and some games that worked on the original tool, didn't work on it. What I want to know is, do they still not work?
     
  20. Sephi

    Sephi fool
    Member

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    1,851
    Country:
    United States
    there have been many game fixes, including classic NES series games. whether there is better compatibility for this one I don't know.
     
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - ExpLoader,