[Gateway3DS] Black Card -> Black Screen

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by soaresden, Jan 11, 2014.

  1. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    43
    Dec 16, 2013
    France
    Hi GBATemp !

    Since my r4i was a shitty one, i bought a GW.
    I just received it, and I would liketo share my problem ...

    When i put the black card with the micro-sd card with the files in it in the 3DS, the icon is appearing
    No problem here

    But when I launch it, i just got an error screen made by nintendo

    [​IMG]

    It's not really a problem because I can launch the .nds with my dstwo, but I would like to fix this problem anyway :)

    Any idea ?
     
  2. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,306
    688
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    Do you have a DSi/ DS Lite to test? It appears that your "blue card" doesn't work with your 3DS' fírmware. Which firmware do you have at your 3DS?
     
  3. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    43
    Dec 16, 2013
    France
    Nop', i have 4.5-10E

    Yeah it seems the same diagnostic for me
    Does any patch exist or fix it ?
     
  4. carecu

    carecu Newbie

    Newcomer
    6
    0
    May 17, 2009
    1. you can try format the micro SD and put back the files for the blue card(blackone).

    2. you can try reset the the 3DS setting.
     
  5. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,306
    688
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    Sorry, there is no patch for the GW3DS cards.
    But which revision do you have?

    1. Doesn't make sense. The card wouldn't show in the menu if the SD wasn't detected and it would show an error message if it couldn't read the SD (i.e. SD/TF card error).
     
  6. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    43
    Dec 16, 2013
    France
    I have try to use an other micro sd, and I used a 2Go and still the same error
    Formatting, i don't want to try this since I am not sure it will fix it

    I'm using the latest beta from the GW website
     
  7. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,306
    688
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    Which revision do you have? This picture is from a R4i Gold 3DS but yours should look basically the same:
    Warning: Spoilers inside!
     
  8. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    43
    Dec 16, 2013
    France
    I don't know, there is nothing on the card.
    Only the "L-C" inscription

    You can notice see my photo

    Warning: Spoilers inside!
     
  9. Technicmaster0

    Technicmaster0 GBAtemp Psycho!

    Member
    3,306
    688
    Oct 22, 2011
    Gambia, The
    Okay, thanks :)
    Sorry, but I don't know anything about your revision. But it really appears that it's not compatible with 4.5.X. I already heared from other sources that this problem exists.
     
  10. JonnyMohawk

    JonnyMohawk Member

    Newcomer
    49
    29
    Feb 24, 2012
    United States

    I've had similar problems with a bad micro sd card. I really think you should test a new micro sd or at the very least do a full format on it.
     
  11. tHciNc

    tHciNc Total Random

    Member
    853
    178
    Jan 14, 2006
    New Zealand
    Ive have had same issue but with red cart, it was the microsd, games would show but got message on load after 3ds screen, what game shows up in menu for your black cart ?
     
  12. kyogre123

    kyogre123 Mexican Pride

    Member
    2,919
    1,261
    Sep 23, 2013
    Mexico
    If it's the same DS flashcard of Gateway, it must be the same Labyrinth game since there are no more firmwares for this card and also they don't come preloaded with the firmware.
     
  13. soaresden
    OP

    soaresden GBAtemp Regular

    Member
    141
    43
    Dec 16, 2013
    France
    I took the advice, I flash another micro sd card and put in it...
    Still no Luck, my micro(sd's are great

    Judging by appearances, I think I have found the problem.
    It seems that the microsd slot hasn't been made with precision.
    I think the contactors on the right isn't touching enough so the card can't read it correctly and then --> error

    BTW, you can see that the whole microsd slot isn't right place, it's a little crooked

    [​IMG]


    What do you think ?