Gamecube backup loader NTSC-J help

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by Kinnikuman, Sep 25, 2009.

Sep 25, 2009
  1. Kinnikuman
    OP

    Newcomer Kinnikuman Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    So with a backup of Dream Mix TV: World Fighters, I was under the impression that Wii Gator's Gamecube Backup loader would have no problem playing it. Apparently not. I load the game i see a loading screen and then they ask a question i choose an answer which gets me to the next screen. Within two seconds that screen will freeze. I've tried this a few times now. Same result. I've looked for an answer to this question for a while and it would be great if somebody could tell me what I should have to fix this(or if it can even be done).
    If it matters; 4.1U wii system I think everything is updated to pretty darn new. And keep in mind i'm awfully n00bish.
    Thanks!
     
  2. Oh Really?

    Member Oh Really? GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    Do you have a cMIOS installed? I believe you need that to play gamecube.
    Download cMIOS rev3 and install with hbc

    edit: if i remember correctly, the backup launcher comes with the folder "miospatcher"..try installing if you don't want to download the other
     
  3. Kinnikuman
    OP

    Newcomer Kinnikuman Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    I believe I do... I'll check on that. But I have played a bunch of other things on the gator it's just this is my first attempt at a region other than US.
    Thanks for the fast reply i'll be back later to update my status
     
  4. Kinnikuman
    OP

    Newcomer Kinnikuman Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    Ok well i installed it and still the same thing. It's Just after i press anything during this main screen I get a big BUZZZZZ sound and it freezes.
     
  5. Oh Really?

    Member Oh Really? GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    127
    Country:
    United States
    Okay there is only one more thing I can think of.
    I'm assuming you have preloader installed with the general hacks.ini that everyone uses.
    Hold reset while booting wii and once preloader comes up, go down to hacks.
    Make sure "Region free GC Games" is checked and probably "force disc region"
    If that doesn't work, idk then, wait for someone else to come [​IMG]
     
  6. Kinnikuman
    OP

    Newcomer Kinnikuman Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    Dang I thought that would work.
    No Change
    Thanks so much for trying though, i appreciate it
     
  7. Kinnikuman
    OP

    Newcomer Kinnikuman Advanced Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    58
    Country:
    United States
    Anybody else got any ideas?
    ....
    This is distressing
     

Share This Page