Gamecube Backup Launcher 0.2 Problem

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by DeltaBurnt, May 17, 2009.

May 17, 2009
  1. DeltaBurnt
    OP

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Alright I have cIOS rev 10 installed, and a patched mios. I try and run gamecube backup launcher to run Metroid Prime 2, I pop my DVD in and it says

    "Failed to read DVD 263

    Error (some numbers and letters) no disk."

    And I do have a disk in :\

    Would it help to say I'm using DVD+R? I thought it didn't really make a difference as long as it's not DVD RW...
     
  2. agentgamma

    Member agentgamma I dont know what to put here

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Messages:
    876
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Antarctica
    Do you have DVDX installed?
    A similar thing was happening to me but on the Wii Backup Loader.
     
  3. Levente

    Member Levente GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    243
    Country:
    Hungary
    DVD-Rs are better
     
  4. david432111

    Member david432111 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 17, 2008
    Messages:
    859
    Location:
    Denmark
    Country:
    Denmark
    Did you set the dvd's booktype to dvd-rom when burning? If you didn't they won't work.
     
  5. DeltaBurnt
    OP

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Yes I have DVDx installed (via the hackmii installer), and I know DVD-Rs are better but I have a huge case of DVD+Rs that will probably last me years >.>

    Anyways, thanks david I'll try that. I'll look for a way to set it to dvd-rom when burning (not exactly sure how'll I'll do that in vista though :\)
     
  6. Alexrose

    Member Alexrose Untitled

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    783
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Supposedly +Rs damage the wii laser.

    It would help if you actually posted the error number.
     
  7. DeltaBurnt
    OP

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Dammit...really? Ugh...well I can't exactly get the error number in time because before I can it resets my wii.

    Can you give me a link to a topic of where someone said they hurt your wii's laser?
     
  8. alfaalex101

    Newcomer alfaalex101 Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    22
    Country:
    United States
    BUMP, many people are getting this error and there aren't any real answers on the net!

    Should we:

    Change DVD brands?
    Make sure we installed that mIOS?
    Make sure our cIOS is updated?
    Burn at a lower speed (2.4x)?
    Make sure we have DVD X installed?
    Make sure we are using DVD- ?

    WTF ARE WE SUPPOSED TO DO!?

    I EXPECTED MORE FROM GBATEMP.NET!!!
     
  9. Hybridx24

    Member Hybridx24 GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 17, 2008
    Messages:
    152
    Country:
    United States
    I had a similar error, if it's a MultiGame ISO, then put a one game ISO in first, and then when the Backup Launcher boots up replace the CD with the MultiGame ISO.

    Also, burning speed isn't such a big deal (I burn mine at 4x with no problem, but I heard 2.4x is the best).

    In addition, I'm pretty sure a DVD+R that ISN'T patched with a DVD-R booktype will not work at all.

    Extra's:

    You NEED mIOS installed (very simple, search & download rev3).

    I don't think DVDx is necessary

    Use a DVD-R

    cIOS rev13a is recommended.
     
  10. noopy6

    Newcomer noopy6 Newbie

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    United States
    Hi, i have a problem with my Gamecube Backup Launcher 0.2.
    On my first wii, it worked perfectly but it got a low level brick with a missing IOS 60 anyways, on my new wii, when I start it up there is no color in the image on my screen and it starts to go up and down so i can't even play in black and white(its similar to run pal games on a ntsc console without forcing the video mode). my games are working its really only the backup launcher that does work. I'm using the 0.1 Xi version right now but games like Starfox adventure only work on the 0.2 version. . . can anyone help me with my problem?
     
  11. atamask

    Newcomer atamask Member

    Joined:
    Aug 24, 2009
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I know this thread is rather old. Scuese me if I seem pushy. But did you figure out a solution to your problem? Because I have the same problem myself.
     
  12. DeltaBurnt
    OP

    Member DeltaBurnt I'm bored

    Joined:
    Feb 21, 2009
    Messages:
    3,353
    Location:
    Where intellect matters
    Country:
    United States
    Yes actually I did and I totally forgot about this topic xD

    Anyways if you have DVD+Rs in imgburn you need to change the book type to like -R something like that. I myself didn't want to destroy my wii's laser so I got Sony DVD-R's and they're working great at first I couldn't get them working because it would freeze at a certain place in the game but I had to just burn it at 2x speed and it works.
     

Share This Page