G6 Real + NDS Lite

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by mat88, Oct 8, 2007.

Oct 8, 2007

G6 Real + NDS Lite by mat88 at 4:27 AM (1,066 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. mat88
    OP

    Member mat88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2003
    Messages:
    169
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    I'm thinking to buy a new G6 Real and NDS Lite [​IMG] . But before I have some question. My brother have a NDS fat [​IMG] with an M3 CF. I flashed the NDS, so we don't need to use the passcard.

    1- Do I need to flash my NDS lite to use the G6? [​IMG]

    2- If no, is it preferable to flash it anyway to use other fonction??

    3- Is there a possibility to use my save from the M3 and transfer it to the G6 real?

    and last question not about the G6

    4- why should I put protection on my touch screen? On the DS fat we didn't put protection on the touch screen, and when I play games I don't see scratch ..., I can see some scratch if I put the screen in the good angle [​IMG]
     
  2. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    1) You do not need to flash your ndsl if you are going to use the G6 Real
    2) You may use a flashed Ndsl along with the G6 Real
    3) Yes it is possible to transfer saves from the M3 to the G6 Real.

    [​IMG]
     
  3. mat88
    OP

    Member mat88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2003
    Messages:
    169
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
  4. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
  5. mat88
    OP

    Member mat88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2003
    Messages:
    169
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    digimartz is on the list ... but I've read bad feedback ... :s
     
  6. test84

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    dont want to hijack ur topic, but why did u choose this one instead of R4 and/or Cyclo ?
     
  7. scandal_uk

    Member scandal_uk GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 3, 2005
    Messages:
    165
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    The G6 range has always been good, I personally choose this one because of the build quality and the fact that no separate memory card is required. Perfect robust build for the kids with no popping-out SD bits.

    People moan about compatibility but the whole range of G6 tends to be the most compatible with games, homebrew mostly tends to work with some patience tweaking it. The updates are frequent and the package is cheap.

    The others look good, but I wouldn't trust the SD versions with my kids...

    XD
     
  8. mat88
    OP

    Member mat88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2003
    Messages:
    169
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    because of no need of extern memory. SD card can have bad compatibilty some times, so i just take the G6 that I will not have this problem with.
     
  9. 4saken

    Member 4saken Retired Ace Attorney

    Joined:
    Nov 28, 2006
    Messages:
    3,358
    Country:
    Australia
    You won't have most of the problems that come with external memory and some of their associated slot 1 cards (arm7 fixes, etc).
     
  10. TheNeck

    Member TheNeck GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 27, 2007
    Messages:
    357
    Location:
    Southern California
    Country:
    United States
    What about getting the G6 from RHS?

    I got my CycloDS Evolution, R4, and G6 Real 16Gb from them with no problems.

    Also for your save games use this website for converting save games.

    Convert your saved games
     
  11. mat88
    OP

    Member mat88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 21, 2003
    Messages:
    169
    Location:
    Montreal
    Country:
    Canada
    thanks for the savegames converter, gonna be really usefull for me!

    I command it on kickgaming, the price was 65.5$ CAD so was a little bit less then RHS and I already comand my m3 cf from there. And the shipping price is low too.
     

Share This Page