Flashing acekard ON a 3ds?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by shochuu, Apr 10, 2011.

Apr 10, 2011

Flashing acekard ON a 3ds? by shochuu at 9:49 PM (1,242 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. shochuu
    OP

    Newcomer shochuu Newbie

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    So, i'm looking into an Acekard 2i. Is it possible to flash the thing on a 3ds? I'm getting one with firmware that supports 3ds fresh out of the box, but say....Ninty updates the 3ds.

    Does it update with Wifi automatically?

    Say it releases an update that blocks my AceKard on 3ds. But, because i'm not connected to the internet, can I still update my flashcard to the (theoretical) newest firmware on 3ds?

    ..Basically want to know if I should sell my old DS or not.
     
  2. MaxNuker

    Member MaxNuker GBATemp's Official Shinigami Substitute

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    614
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    well... if it works on the 3ds... as long as you flash it before updating the 3ds.. you wont have a problem... if you update the 3ds first your are screwed... and the wifi update thingy is only for the Firmware

    firmware =/= bootloader,

    boot loader is what you flash to the ak2i to bypass the updates of nintendo
    firmware is what you use to boot into games, homebrew, etc
     
  3. Nollog

    Member Nollog GBAtemp Addict

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    2,691
    Country:
    Ireland
    PROTIP:
    As long as the flashcart starts up and loads and boots and starts up and begins and works in your DS DS Lite DSi DSi XL 3DS, its bootloader can be updated.
    If it doesn't run, it can not.
     
  4. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    It will not update without your consent.
     
  5. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    Fixed...You magically had everything shifted over a word and used a new placeholder.
     
  6. TehSkull

    Member TehSkull Living the life

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    2,700
    Location:
    Louisiana
    Country:
    United States
    Can someone actually answer the real question of the thread?
    "Is it possible to flash a flashcart on the 3DS?"
     
  7. jurassicplayer

    Member jurassicplayer Completionist Themer

    Joined:
    Mar 7, 2009
    Messages:
    4,280
    Location:
    Pantsuland
    Country:
    United States
    o.0...The answer is revealed on the third post o.0...
    Hell, it's even on the post that I just fixed o.0...
     
  8. machomuu

    Member machomuu Drops by occasionally

    Joined:
    Sep 4, 2009
    Messages:
    8,437
    Location:
    The Courtroom
    Country:
    United States
    AFAIK, no. I read once that another temp did that and bricked their Supercard DSTWO. Of course, you can't always believe what you read.
     
  9. koji2009

    Member koji2009 GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Messages:
    1,193
    Country:
    United States
    Reading is hard... especially the very first reply to the op.
     
  10. Rydian

    Member Rydian Resident Furvertâ„¢

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    27,883
    Location:
    Cave Entrance, Watching Cyan Write Letters
    Country:
    United States
    That doesn't actually answer the question.
     
  11. Amrulez

    Newcomer Amrulez Member

    Joined:
    Aug 16, 2009
    Messages:
    25
    Country:
    United States
    Never mind
     

Share This Page