Final Fantasy 8 on GEN-D

Discussion in 'PSP - Games & Content' started by mcboom, Dec 1, 2009.

Dec 1, 2009

Final Fantasy 8 on GEN-D by mcboom at 10:47 AM (3,731 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. mcboom
    OP

    Member mcboom GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    144
    Country:
    Philippines
    I have downloaded 2 disc 1 eboots for this game and each time i play it freezes at certain points like when i draw and cast some magic and etc. so should i go back to 5.00m33 just to play this game without freezing or is there a way to play it perfextly on GEN-D? And I experience 2 types of freezing one being that the psp turns off after a few seconds and the second that the game freezes and i can go home and reset the game

    P.S. I am using popsloader and it freezes at the same points for both eboots and on multiple pops firmwares and I do know about the compatibility list so please don't link me there
     
  2. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    M33 is the best for better compatibility for PS1 games.
     
  3. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    I played through 8 on Gen.

    I can't give you the link for the version I used but just search for "working ff8 eboot"

    If it's Ok, I can give you the link through PM
     
  4. Ryufushichou

    Member Ryufushichou I'm Not British, I'm Just Gay!

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    667
    Location:
    Raimon Junior High
    Country:
    Australia
    Well for a start using the Scan skill has always made FF8 Freeze there is nothing wrong with that eboot. but draw/cast I think there is a fix for, just try different POPS it looks like you need to use 3.71/3.72/3.80 to get it to run.

    Hope this helps.

    - VV
     
  5. synce

    Member synce だいこんちゃんのだいふぁん

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    487
    Country:
    United States
    I don't think it makes a difference if you use M33 or GEN. It all depends on the pops. There are some games that require you to switch pops throughout in order to finish them. Play a bit and if you like the game just buy it, that's what I tend to do
     
  6. mcboom
    OP

    Member mcboom GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    144
    Country:
    Philippines
    I have the original game on the ps1 and i don't want to spend my money and i think FF8 is only out in japan PSN
     
  7. nl255

    Member nl255 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1,998
    Country:
    Even if you buy it, it won't work unless you are using 6.XX firmware. Once GEN or someone else comes out with a popsloader that supports 6.XX pops, it will work properly.
     
  8. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    No it does make a difference.
     
  9. dib

    Member dib GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    1,561
    Country:
    United States
    If you know about the compatibility list then there shouldn't be any problem. Once you change the ID and use the appropriate POPS version the game works fine. I've played to disk 3 and never had it freeze, other than the well known intro on disk 1 where you need to use a different version then save.
     
  10. Ryufushichou

    Member Ryufushichou I'm Not British, I'm Just Gay!

    Joined:
    Mar 29, 2008
    Messages:
    667
    Location:
    Raimon Junior High
    Country:
    Australia


    There is no fix yet, its always frozen on scan, i havent found a version that doesnt and ive been looking everywhere.
     
  11. mcboom
    OP

    Member mcboom GBAtemp Regular

    Joined:
    May 19, 2008
    Messages:
    144
    Country:
    Philippines
    I finished the game a few weeks ago and I used a multidisc eboot which is 2 gig and it didn't freeze except for some FMV's.
     
  12. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    Just throwing it out there that the PSN version is out now. Should have perfect compatibility.
     
  13. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    On official firmware..
     
  14. nl255

    Member nl255 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    1,998
    Country:
    Only on 6.XX pops, which is currently only available on OFW. Once popsloader is updated to support pops from firmware 6.00 to 6.20, FF8 will work perfectly when converted just like the PSN one.
     
  15. Dark_linis

    Member Dark_linis GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    272
    Location:
    Manhattan
    Country:
    United States
    Oh crap really?

    I was going to play it later too. Oh well.
     
  16. prowler

    Member prowler Sony

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    9,473
    Location:
    Ragol
    Country:
    United Kingdom
    Final Fantasy 8 does work on GEN D, i played about 3 hours into it.
    Just keep changing pops every time it crashes (it only crashed on me about two times at the start)

    I've seen this on the compatibility list
    I didn't do this, but try it see if it works.
     

Share This Page