Files for my Supercard SD

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by KaineMans, Oct 25, 2011.

Oct 25, 2011

Files for my Supercard SD by KaineMans at 6:02 PM (1,857 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    Hi everyone!
    Today i ordered a Supercard SD for my GBA and i am super exited!
    But anyway, where do i download the files for my Supercard?
    I heard that if you have the wrong files, it can brick you Supercard.
    It's a purple Supercard SD with the text Supercard SD on it.
    If someone know's where to download the files, i'll be happy!
     
  2. Krestent

    Member Krestent What to post?

    Joined:
    Mar 31, 2009
    Messages:
    3,952
    Country:
    United States
    I just got them off Supercard's website.
     
  3. dilav

    Member dilav GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 22, 2006
    Messages:
    1,225
    Country:
    United States
    http://eng.supercard.sc/download.htm
    Firmware and software is what you need. Firmware is installed once and can be deleted. If the supercard is bricked they can be recovered with a slot 1 flashcart and a DS/i/XL...

    Sound's like you have a MiniSD version, or possibly the original SD version.
     
  4. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    I ordered the original SD version.
     
  5. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    Just got my Supercard SD today in the mail, i followed a tutorial here on GBAtemp, and it worked.
     
  6. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    You'll need the Game patching software and possibly (altough unlikely) the new FW update.

    Then just fill a 2 GB SD with stuff and you're good to go.
     
  7. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    Yea, i updated the firmware when i got it.
    Oh, and if someone has ordered the Supercard SD too, you need to download a software that can ( edit ? ) the GBA file, so the Supercard can read it.

    EDIT:
    I can't get Mario Kart - Super Circuit to work.
    When i load the game, it give's me a white screen.
    I have this problem also with two other games: Rayman Ravin Rabbids, and Castlevenia - Harmony of Dissonance. Well, at least i got the Castlevenia game working ( i downloaded the Castlevenia Double Pack ).
    Do anyone know how to solve this? I have the latest firmware installed ( Version 1.85 ).
     
  8. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    MKSC is a problematic game indeed.
    Mine just lags horribly when I try to play a Grand prix.
     
  9. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    But how do you get it to work?
    When i booted it, it just give me a white screen, nothing more.
     
  10. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    I own several other GBA flashcarts so I've tried MKSC on my EZ 4.
    You can try to download a other copy of MKSC and try that out.
     
  11. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    This time Mario Kart worked :)
    Just downloaded it from another site.
    Do you know how to make Rayman Ravin Rabbids to work?
    It just give me a black screen if the game is loaded.
     
  12. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Try redownloading it?
     
  13. KaineMans
    OP

    Banned KaineMans Banned

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    13
    Country:
    Netherlands
    Thank's, it work's now.
    But now i have another issue :(
    It can't keep my save file's, and savestates won't work either :(
    Do you know how to fix this? I have checked everything, Real time save, Enable save, nothing worked.
     
  14. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    For GBA saving, I've used Real Time Save.
    I tought it was L+R+ Start + Select.

    Don't know for sure but it is something like that.
     
  15. DanTheManMS

    Member DanTheManMS aka Ricochet Otter

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,325
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    After saving in-game, you need to use the button combination to bring up the menu, which will ask you to save to the SD card. If you don't do this step, the updated save info will not be written to the *.sav file on the SD card.

    If that doesn't work, you can try QPC saving, which stands for Quick Power Cycle. After saving in-game, turn off the GBA and turn it back on very quickly (if running on the DS you MUST turn it on in GBA mode by holding the correct button at bootup, forgot which one). Press Right once to get to the Saver tab, navigate to the *.sav file, and hit A twice. Make sure it says "save to SD" and not "load from SD" when doing this.

    DS games will not need either of these methods; they should save automatically.
     
    1 person likes this.
  16. DinohScene

    Member DinohScene The Gift of Dino

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    12,885
    Location:
    В небо
    Country:
    Antarctica
    Spoken like a wise man.


    I haven't used my SCSD for GBA games for years.
     

Share This Page