fake Acekard 2.1 [pending resolution]

Discussion in 'Acekard' started by Mages, Aug 28, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Aug 28, 2009
  1. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Hi guys, I decided to use RealHotStuff because they're in America and I needed the Acekard for a trip I was going on and I needed it quickly. So I kept getting a frozen screen when I turned my ds on with it (with and without microsd) and it seemed like it didn't fit the DS slot 1 spot. Then when I got past the freezing screen sometimes it wouldn't let me choose anything in the slot1 thing or a white box came up without the site. After 20 minutes of ejecting and putting it back in I finally got to AKIAIO screen where I load up Mario Party and I get Unsupported Device. What would you guys recommend I do?

    It also has a spring.
     


  2. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    I bought from them and got a real Acekard 2i. Call them and ask them. They have a phone number.
     
  3. vergilite

    Member vergilite GBATemps Regular Clown

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    737
    Location:
    Liv-Liv-Liverpool YEAH!
    Country:
    United Kingdom
    unlucky if you do have a fake cos i beleive they are quite reliable [​IMG]
     
  4. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Maybe its just a bad one. Try formatting your MicroSD maybe its even your microSD fault.
     
  5. jabmaster2

    Member jabmaster2 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 24, 2009
    Messages:
    477
    Country:
    United States
    there real nice there i had a nonworking m3 perfect and the gave me a new one real quick.just call em
     
  6. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Okay I opened it up and it has the SST chip but it seems like the contacts are like yellow on the back, they're black like the rest of the chip on the back. I just tried Phoenix Wright and it's the same thing.
     
  7. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Is there a slight bump on the face of the cart? If so, peel back the AceKard sticker and have a look at the chip, if it's anything other than Actel it's a fake. If there is no bump, I don't recommend you try anything.

    I'm sure RealHotStuff will replace it for you if you can prove that it doesn't work.
     
  8. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Well there is no bump on the front, RHS is closed ATM so I will call them in the morning. Also theres some type of black thing on the back, should I peel it off? It has a nice texture. Actually it's impossible to peel it off by the looks of it. It's circular and has a U1 around it white a white circle
     
  9. benjaminlibl

    Member benjaminlibl Funky Member

    Joined:
    Jul 15, 2009
    Messages:
    789
    Location:
    Singapore
    Country:
    Singapore
    I think not all of them have bumps on the top.
     
  10. metalmouth647

    Member metalmouth647 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    106
    Country:
    United States
    i dont think u should be messing with that if your going to return it...
     
  11. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    I tried the official firmware and its stuck at loading after i pick a game.
     
  12. jphriendly

    Member jphriendly GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    RHS is a very reputable site. If they sold you a fake/broke card, they will usually do whatever they can to fix the situation. As long as it was no fault of your own (not saying it was), you should have no issues getting a replacement (working, real) card.
     
  13. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Your options. Try another MicroSD. Format your MicroSD. Try using YSMenu. But before trying to use YSmenu format the MicroSD then try AKAIO if it won't work then try YSmenu.
     
  14. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=158696

    verify it is fake. akaio will show "unsupported device" on all clone kits. if it does indeed say that, its a fake. RHS should offer you a replacement. i had a fake r4 from them, they quickly made it right. open an RMA with the company.

    -another world
     
  15. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    Is there any firmware i can use (like official) for the meantime till it gets fixed? I need it for PAX next week.

    When I use official and pick a game it just freezes after loading.
     
  16. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,811
    Country:
    Antarctica
    doing the RMA means you have to send it back.

    Just do what Another World says and use AKAIO to verify first.
     
  17. Leonidas

    Member Leonidas GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    sLOVEnia
    Country:
    Slovenia
    I've received my Ak2i yesterday (not from rhs though) and it also didn't work properly until I've cleaned up the contacts with a soft cloth. Also run AKAIO and go to help screen if it's original, it should show your hardware ID number (mine is 81).
     
  18. Mages
    OP

    Newcomer Mages Member

    Joined:
    Aug 27, 2009
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    mine is 80
     
  19. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Mages you have a fake. No such thing as 80.
     
  20. Tokiopop

    Member Tokiopop Caffeine fiend

    Joined:
    Apr 14, 2009
    Messages:
    1,833
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    There is 81, no 80.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page