EZV+ Slot1 Contact Problem

Discussion in 'EZ-Flash' started by Zowayix, Jul 1, 2009.

Jul 1, 2009

EZV+ Slot1 Contact Problem by Zowayix at 4:31 PM (1,009 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Zowayix
    OP

    Member Zowayix GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 27, 2008
    Messages:
    149
    Country:
    United States
    My EZV+ has worked perfectly for the past few months, but suddenly it says "No DS Card inserted" every time I boot it up.

    Regular DS games work fine with my DS, it's just the flashcard that's not working.

    I've tried putting tape and stuff on the card to make it thicker, but it still doesn't work.

    Any ideas on how to fix it?
     
  2. qlum

    Member qlum Posting when needed

    Joined:
    Sep 25, 2008
    Messages:
    562
    Location:
    The Pirate Homeworld
    Country:
    Netherlands
    I dunno what the reason for this problem of yours so i can't help your card could be broken or you can try putting it in and starting up your ds until you give up I had a similar problem with my m3 simply
     
  3. jphriendly

    Member jphriendly GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    367
    Country:
    United States
    Could be a contact issue. Try putting a small piece of paper (folded if need be) between the card and the DS.
     
  4. karnik95

    Newcomer karnik95 Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
    I have the same issue. Try these solutions:

    1. Blow into the slot and then insert your card

    2. Remove and re-insert your MicroSD card

    3. Solution 1, then boot your DS and wait until 'Touch the screen to continue' message appears on the Warning screen

    Hope these solutions help!
     
  5. Infectellect

    Newcomer Infectellect Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I have been having the same problem. It worked perfectly for a month or so, and now it randomly freezes during gameplay. When I turn it off and then back on, it does not recognize the card at all. It takes me like 10 minutes just to get it to read the card. Then I boot up a game just for it to freeze again.

    I've tried blowing in Slot 1, it works sometimes.

    Is it possible the contacts on the flashcard are dirty, or maybe even in Slot 1?

    I was afraid it was the DS, did not want to order another flashcard just for it not to work.
     
  6. x66x66

    Member x66x66 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    I'm having the same problems! Mine worked fine until just today my DS stopped reading my card

    EDIT: Would formatting and restarting the mini-SD card do anything? I'm really desperate for solutions cause i really dont want to buy another
     
  7. Infectellect

    Newcomer Infectellect Newbie

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Apparently no one knows. Hmmmm. I guess we are on our own. I am just going to get a new card, this is kind of pointless. Are you using a DS, DSL, or DSi?
     
  8. karnik95

    Newcomer karnik95 Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
    Its not the problem with the MicroSD. Formatting won't help.

    If the card is still not working... I guess there is no choice but to buy a new one.
     
  9. x66x66

    Member x66x66 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    151
    Country:
    United States
    I'm using a classic fat DS. I think my card is dead so ill go and buy a new one. poo.
     
  10. karnik95

    Newcomer karnik95 Member

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    Australia
    So am I but its working though...
     

Share This Page